Calvet: “Al Delta de l’Ebre, l’Estat ni fa prou ni deixa fer”

El conseller de Territori defensa que les actuacions es facin de manera consensuada entre totes les parts

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha lamentat els danys que ha causat el temporal Filomena al Delta de l’Ebre, on ha tornat a desaparèixer la barra del Trabucador i s’han malmès diverses platges. Calvet ha demanat que hi hagi intervencions per revertir la regressió que pateix el Delta i ha apuntat que “el problema no és una partida de la Generalitat amb més o menys milions d’euros per actuar”, sinó que “qui té les competències sobre el riu, ni fa prou ni deixa fer“, en referència a l’Estat.

Pel conseller, “allò que s’ha fet no ha servit per mantenir platges ni la barra del Trabucador” i ha lamentat que el govern espanyol no permeti a la Generalitat “actuar sense que aquesta actuació sigui subsidiària de la seva competència”. Amb tot, ha sol·licitat que l’Estat “deixi d’actuar de manera unilateral al Delta” i que les actuacions es decideixin de manera consensuada amb el Govern i la Taula de Consens. En la seva opinió, només d’aquesta manera es podrà trobar una solució “efectiva” per protegir el Delta. Aquest dilluns a la tarda, Calvet assistirà a una nova reunió de la Taula de Consens.

Comentaris

    Independència 11/01/2021 4:27 pm
    Per això és tant important la independència política, en aquest cas per al delta de l'Ebre al Baix Ebre i al Montsià. La gestió internacional de les conques fluvials com la del riu Danuvi la qual pertany als següents estats: Romania, Hongria, Àustria, Sèrbia, Alemanya, Eslovàquia, Bulgària, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Ucraïna, República Txeca, Eslovènia, Moldàvia, Suïssa, Itàlia, Polònia, Albània i Macedònia del Nord, es regula i es gestiona segons les lleis internacional d'aigües fluvials. Solament una gestió internacional de la conca de l'Ebre com ara ho son a la península Ibèrica les del Tejo, Minho, Douro o Guadiana, pot salvar la conca de l'Ebre de la supremacia espanyola. Una volta més la independència suposa eines per a intentar solucionar problemes endarrerit i enquistats per l'estat espanyol. Sentit comú.

Nou comentari