La Caixa de Solidaritat s’obre a la ciutadania

Benach i Gispert insisteixen que la nova entitat no està pensada exclusivament “per a polítics que coneix tothom”
Ernest Benach i Núria de Gispert
Ernest Benach i Núria de Gispert | A.D.

Els expresidents del Parlament Ernest Benach i Núria de Gispert han presentat aquest dijous l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat, l’entitat que a partir d’ara gestionarà la Caixa de Solidaritat. Així doncs, les entitats sobiranistes que fins ara es feien càrrec d’aquests diners, deixaran de fer-ho. En paraules de Benach, aquesta entitat “servirà per vehicular els diners de la ciutadania per fer front a responsabilitats econòmiques que reben les persones físiques per participar en el procés d’independència de Catalunya”, i ha remarcat que aquesta ajuda s’atorgarà a les persones que hagin dut a terme “accions pacífiques, cíviques i democràtiques”.


 

De Gispert en serà la presidenta, mentre que Benach serà el vicepresident. A ells dos s’hi sumen un notari i dos economistes. Han explicat que aquests cinc membres es reuniran com a mínim un cop al mes per tal d’analitzar els casos que s’hagin denunciat i decidir si donaran suport o no. En roda de premsa, han explicat quela decisió es prendrà per cada cas concret. Per demanar ajuda, la ciutadania disposa d’una pàgina web, on també hi podran dipositar diners per a futures víctimes. De totes maneres, també han demanat que algunes ajudes es puguin gestionar des de l’àmbit local, sense haver de portar-ho a l’àmbit nacional, com és aquesta entitat. En aquest sentit, De Gispert ha posat com a exemple “els sopars grocs o les arrossades”, entre d’altres.


 

Tant Benach com De Gispert han volgut deixar clar que la Caixa de Solidaritat no està pensada exclusivament “per a polítics que coneix tothom”, sinó per activistes com els CDR o treballadors públics que han patit algun procés judicial, per exemple. Benach ha explicat també que des de fa un any i mig, quan va néixer aquesta caixa, s’han aplegat nou milions d’euros, dels quals “ara en queden aproximadament tres”. “L’increment de la caixa ha de ser permanent”, ha demanat.
Comentaris
Reusenc
Ui ! Cura, patriotes, que en Benach encara fotrà mà a la caixa.
OK Corral
El saben aquell de la guineu i les gallines? Doncs això.
Pilar
Es a dir, intal.larnos en la derrota i anar pagant, com sempre...

envia el comentari