El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Caixa de Solidaritat recapta 1,6 MEUR dels 4,1 necessaris per pagar la fiança per l’1-O
  • CA

La Caixa de Solidaritat ha recaptat fins ahir diumenge a les 22 hores 1,6 MEUR per pagar aquest dilluns la fiança del Tribunal de Comptes per l’1-O. Es tracta d’una xifra lluny dels 4,1 MEUR que es necessiten i avui acaba el termini per fer el pagament. L’entitat, presidida per Núria de Gispert i Ernest Benach, reclama que es restin els 2 MEUR que ja han pagat com a fiança al Tribunal Suprem ja que es tracta del mateix cas i no entenen que s’hagin de dipositar fiances en diferents tribunals. En cas que se’ls acceptés la petició, encara els hi faltarien uns 500.000 euros. La Caixa de la Solidaritat ha reclamat al tribunal que els doni més marge per fer el pagament, però encara no n’han obtingut resposta.

Dijous passat la Caixa de Solidaritat va fer una crida per recaptar més donacions ja que comptava amb 800.000 euros. Tres dies després, aquesta xifra ha pujat fins a 1,6 MEUR, però encara és insuficient. Des de l’entitat ja van advertir que no tenir els 4,1 MEUR pot anar en contra de 32 persones que tenien responsabilitats al Govern durant l’1-O i que hauran de respondre amb les seves propietats i, fins i tot, embargar-los els sous.

En total, amb els diners recollits fins el moment per la Caixa de Solidaritat s’han pagat 13,2 MEUR en fiances, 262.500 euros en advocats per a aquelles persones que no en tenien i 124.600 euros en multes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa