El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bufetada del jutge a la policia espanyola en la investigació del Tsunami
  • CA

Estirada d’orelles del magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de Girona, Juan Carlos Godoy, a la nrigada d’informació del Cos Nacional de Policia (CNP) espanyola arran d’una de les investigacions contra el Tsunami Democràtic. L’instructor ha desestimat citar com a investigats tres ‘sospitosos’ que la policia hauria identificat per la seva “autoinculpació” com a “terrorista” o “membre d’un CDR”. El magistrat decideix que “vist el contingut” de l’informe “no procedeix citar com a investigades les persones que indica l’escrit, atesa la falta d’indicis de criminalitat”.

El magistrat pren aquesta decisió arran d’un dossier de quatre pàgines –amb el número 2382/20– de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona, a les diligències 1264/2019. Es titula Nous identificats talls AP-7 de Girona el 12-11-19 convocades pel Tsunami Democràtic. Els analistes hi recullen que la Fiscalia General de l’Estat va considerar les “protestes orquestrades” per aquesta plataforma virtual  com una “conducta delictiva pròpia del terrorisme”. “Una afirmació”, continua la policia, “que va obtenir com a resposta la posada en marxa d’una campanya a través de les xarxes socials, impulsada per diferents col·lectius independentistes, consistent a convidar els usuaris independentistes que utilitzessin en els seus tuits els hastags o etiquetes #JosócCDR i #JoTambéSócTerrorista, per mostrar el seu desacord amb les consideracions de la Fiscalia”.

Els investigadors destaquen entre la “multitud de tuits” que es van difondre amb aquest hastags, la publicació de la cantautora Montse Castellà, que va enllaçar un vídeo de seva actuació al tall amb una salutació “Hola, Fiscalia, la noia era jo”. En base a aquest tuit, els policies busquen entre les respostes, i “esbrinen la titularitat de perfils en què els usuaris reconeixen haver estat presents en el referit acte musical reivindicatiu”. Així denuncien Roser Díes ,que va escriure “i jo hi era… ens vares posar la pell de gallina a tots”; Montse Andreu, tot aportant un tuit on piulava “I jo, hi era, escoltant-te” o de Núria Ribera, amb una altra resposta “Et vaig sentir. Jo també hi era”. El jutge no s’ha empassat aquestes inculpacions i ha renyat la policia a través d’una provisió perquè no es pot investigar una persona judicialment pel fet que s’autoinculpi a la xarxa sense cap indici de criminalitat.

La provisió del jutge sobre la investigació de les autoinculpacions que han fet els serveis d'informació del CNP

La provisió del jutge sobre la investigació de les autoinculpacions que han fet els serveis d’informació del CNP Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa