El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó, sobre la ‘via Venturós’: “És Torra qui ha de decidir l’estratègia”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha rebutjat aclarir si l’executiu es planteja l’anomenada ‘via Venturós’ -que ha proposat avui la CUP- com a reacció a una possible inhabilitació del president, Quim Torra. Durant la roda de premsa d’aquesta dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Budó ha derivat la qüestió al cap del Govern: “És Torra qui ha de decidir l’estratègia en cas d’inhabilitació”. La consellera, d’altra banda, ha explicat que el Govern preveu “adaptar” els pressupostos del 2020, en cas que no pugui enllestir l’avantprojecte de llei dels comptes del 2021. A més, ha negat que hi hagi cap “purga” contra el PDeCAT -com va denunciar el partit- després que Torra fes fora Àngels Chacón de la conselleria d’Empresa.

[r:1]

“Ha de ser Torra”, ha insistit Budó, davant la reiteració de preguntes dels periodistes per aclarir què farà el president si el Suprem l’inhabilita. La consellera ha asseverat que el president “parla amb moltes persones i fa les consideracions oportunes”. Budó no ha concretat, doncs, si Torra pensa acordar amb els partits o institucions l’estratègia a seguir, en cas d’inhabilitació. “Esperarem a veure com resol el Suprem, hi ha diferents escenaris oberts”, ha subratllat la consellera.

La ‘via Venturós’

La CUP aposta perquè Torra segueixi la ‘via Venturós’ si acaba sent inhabilitat pel Suprem. Aquesta via, segons ha explicat el diputat cupaire Carles Riera, passa perquè des del moment de la inhabilitació i fins a les eleccions Torra segueixi exercint les funcions representatives i institucionals i simplement delegui tot allò que administrativament sigui necessari per tal que pugui ser efectiu.

D’altra banda, en la mateixa roda de premsa Riera també s’ha referit a la llei de regulació dels preus dels lloguers que està previst que es debati i voti aquesta setmana al ple, i ha avisat JxCat que “ha de decidir si està amb el sentit comú o amb l’especulació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa