Budó retreu a Sánchez la “nul·la voluntat de resoldre el conflicte” al no convocar la taula de diàleg

La portaveu del Govern recorda que la comissió bilateral amb el govern espanyol ja funciona de forma continuada

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha retret al president del govern espanyola, Pedro Sánchez, una “nul·la voluntat de resoldre el conflicte polític” català després d’anunciar la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat per abordar la qüestió i no fer-ho en la taula de diàleg anunciada. “Sobta que digui que convocarà la comissió bilateral”, ha apuntat Budó, tot recordant que quest és un espai que ja funciona per resoldre problemes recurrents. “Altra cosa és que si hi ha un conflicte polític entre Estat i Generalitat, que hi és i s’ha de resoldre políticament, s’ha de fer en el marc de la mesa de negociació on es pugui parlar d’allò i que general el conflicte polític”, ha remarcat.Segons ha recordat la consellera de la Presidència, la comissió bilateral funciona regularment com un espai que “serveix per solucionar els problemes del dia a dia i no ha deixat de funcionar mai, funciona de forma continuada”, abordant diferències i conflictes sobre normes emeses per totes dues administracions o invasions competencials.

Per contra, ha refermat la voluntat del Govern que el debat, el diàleg i la resolució del conflicte polític, a partir del reconeixement del “dret d’autodeterminació i una llei d’amnistia”, se situï en el marc d’una mesa de negociació específica.

Budó ha fet estes declaracions des d’Ascó, on ha visitat l’Ajuntament i una de les obres finançades pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) al municipi. Es tracta dels treballs d’urbanització del carrer Alta Castell, iniciat el 2001 i paralitzat fins aquest moment. Segons l’alcalde asconenc, Miquel Àngel Ribes, el projecte permetrà millorar la mobilitat dins del nucli antic i també l’evacuació en cas d’accident nuclear.

Comentaris

  Veterà antifranquista. 18/03/2021 7:43 pm
  A Jordi P. Sisplau, no sigueu ingenu. La constitució del 1978 va ser, per a mi, el primer toc d'alerta després de les il·lusions que comporta la mort del dictador. La prova que el franquisme sobrevivia al seu creador.
  Dr Sallop 18/03/2021 7:21 pm
  Budó, ets una lianta , saps de sobres que la taula de dialeg mai es portara a terme !! ho saps, ho sabeu, pero sou tan carkinyolis que ja no enganyeu a ningu !!
  Ton 18/03/2021 5:03 pm
  Encara creus en aquesta porqueria de Gobierno Español?. Aquesta gentussa no vol dialogar mai, i qui s'ho cregui es que es un mesell de merda.
   Un català 18/03/2021 5:59 pm
   Ja, ja, ja es que no puc riure més. En "democràcia" vàrem començar hipotèticament el 1986 el 1987 ja vaig deixar de creure en tota la colla de mentiders anticatalans.
    JordiP 18/03/2021 7:12 pm
    Molts esperàvem algo millor, és cert. Vam votar la Consti per tal de deixar enrera tot allò d'abans i vam confiar en que podriem anar corregint i millorant la situació amb el temps. Però no. Les succesives fornades de polítics sobrevinguts, la majoria procedents del funcionariat, es van encarregar d'anar estrangulant el sentit democràtic de la paperassa. Així s'asseguraven les mongetes (amb pernil, és clar) i mantenien viu l'esperit de les Lleis Fundamentals del gloriós moviment nasionà. I a cada fornada, la cosa va a pitjor. N'hi ha per tallar-se-la. A ells, és clar!
  JordiP 18/03/2021 4:24 pm
  Taula de diàleg? Qui vol una "Taula de Diàleg"? Pes descomtat, en Sánchez, no. el PSOE necessitava algun còmplice per a la moció de censura, per a la investidura i per als PPGGE. Per tal de obtenir els vots necessaris, jurava el que calgués. I va prometre el que va prometre. Ara bé: un cop instal·lat i amb pressupostos nous, per què set sous té de mantenir cap promesa? Si aquests bledes d'ERC i UP es deixaran portar com bens a l'escorxador!!! En Sàncehz és un fervent fan de l'aforisme castellaníssim "Prometelle hasta metella i, tras haberla metido, olvidar lo prometido". El burlador de Castilla, El Lazarillo de Tormes, Don Juan Tenorio i companyia són els seus herois nacionals des de la infància. Res a fer, amb aquesta gentola. No tenen paraula nicreuen que sigui bona cosa tenir-ne.

Nou comentari