El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó rebutja una reforma del delicte de sedició: “S’ha de derogar”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit aquest dimarts que a l’Executiu català no li sembla bé una possible reforma del delicte de sedició perquè el que considera és que el que cal és “derogar-lo”. Budó ha dit que no hi ha cap país “del nostre entorn que tingui tipificat el delicte de sedició” i ha afegit que el que cal és “abordar una llei d’amnistia”. Aquest dilluns, el vicepresident, Pere Aragonès, va declarar que aquesta reforma seria una “solució parcial”.

Aquest ha de ser un punt inexcusable de la suposada taula de diàleg de la qual es parla per trobar una solució al conflicte amb Catalunya, ha dit Budó. La portaveu ha manifestat que una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no és “un element accelerador” per trobar una data a aquesta taula de diàleg.

Budó ha aprofitat per contestar les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que va dir que Torra no serà benvingut a la taula del diàleg si és inhabilitat. “Calvo no serà qui decideixi qui va a la taula de diàleg per la part catalana”, ha indicat la portaveu.

Ara bé, el Govern ja ha encarregat un informe als serveis jurídics per veure quin panorama legal quedarà un cop la inhabilitació sigui un fet i, per tant, Torra hagi de ser cessat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa