El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó: “JxCat ha de ser al Govern en aquesta legislatura”
  • CA

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha apostat clarament perquè Junts es mantingui al Govern. “Personalment crec que Junts és una formació amb vocació de govern. Ens hem presentat a unes eleccions per governar el país i crec que hem de ser al Govern de la Generalitat aquesta legislatura“, ha afirmat en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’ preguntada per la possibilitat que Junts quedi fora de l’executiu permetent la investidura de Pere Aragonès. Pel que fa al calendari, Budó ha assenyalat que el termini el marca la llei i que és el 26 de maig. Així doncs, ha prioritzat que els equips negociadors es preguin “el temps necessari” i puguin treballar sense “soroll mediàtic” per arribar a un acord. Budó defensa que l’important és que l’acord es pugui dur a terme i estigui “ben dibuixat”. Així doncs, segons la consellera de la Presidència, també s’ha de contemplar què passarà si no funciona el diàleg amb el govern espanyol.

Preguntada per si creu que la CUP pot arribar a censurar algun nom perquè no formi part del Govern, Budó ha confiat que no sigui així. “La CUP ha de tenir el seu paper perquè forma part del 52% però no entenc que hagi de ser en forma de vetos. No es funciona amb vetos quan vols arribar a un bon acord”, ha conclòs.

D’altra banda, ha explicat que Junts treballarà per canviar el punt del reglament del Parlament que preveu suspendre de funcions els diputats als què s’obri un judici oral per delictes de corrupció. Un article que podria afectar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la seva causa oberta en relació a la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Segons Budó, el reglament ha de permetre afrontar “de manera diferent” la realitat que s’està patint fruit de la “repressió” i ha defensat que la causa contra Borràs és fruit d’aquesta repressió política.

Preguntada per si a Junts les decisions les pren l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont o el secretari general del partit, Jordi Sànchez, Budó ha respost que el poder de decisió està a la direcció nacional que està formada per diferents persones, entre elles, Puigdemont i Sànchez.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Avia a maig 03, 2021 | 11:31
    Avia maig 03, 2021 | 11:31
    A quin preu han de ser al Govern Sra. Budo?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa