Budó insta l’Estat a decretar el confinament domiciliari “a curt termini”

La portaveu del Govern insisteix que les autoritats sanitàries recomanen que les eleccions se celebrin entre maig i juny

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, no preveu per ara un confinament domiciliari a Catalunya, tal com sí que ha proposat aquest divendres l’expresident Quim Torra. En una entrevista a Ser Catalunya, la consellera de la Presidència sí que creu que l’Estat haurà de decretar el confinament domiciliari “a curt termini”, ja sigui en general o per territoris: “No sé què estan esperant a fer-ho”, ha remarcat Budó, que ha recordat que, de totes maneres, Catalunya no té competències per imposar la mesura. La portaveu ha insistit que les autoritats sanitàries recomanen que les eleccions se celebrin entre el maig i juny, i ha apuntat que és un “disbarat” esperar fins al 8 de febrer la decisió ferma del TSJC sobre la data electoral.

Budó ha argumentat que Catalunya no pot decretar el confinament domiciliari, encara que les autoritats sanitàries recomanessin aquesta mesura -que ha insistit que per ara no és el cas. La portaveu del Govern en funcions ha subratllat que, en tot cas, sí que troba que el confinament domiciliari s’hauria d’aplicar ja en alguns territoris de l’Estat.

Estem molt preocupats, sí que a curt termini l’hauria de decretar, no sé si en general o per territoris. No sé què estan esperant a fer-ho”, ha asseverat Budó. La consellera ha afegit que potser d’aquí unes setmanes pot arribar a Catalunya el “descontrol” que creu que hi ha a l’Estat.

El TSJC i el 14-F

D’altra banda, Budó ha defensat la decisió de la taula de partits de suspendre el decret de convocatòria electoral pel 14-F i apostar per celebrar els comicis el 30-M, i ha carregat contra la decisió del TSJC de mantenir la data del febrer. La consellera ha insistit que les autoritats sanitàries diuen que maig i juny és el “moment convenient” per posar les urnes.

Així mateix, Budó troba un “disbarat” esperar al 8-F per saber si el TSJC valida o no el 14-F, en plena campanya: “La campanya comença la setmana que ve, sense garantia de la data de les eleccions. És una vulneració del dret a la participació. La incertesa dels partits i la ciutadania a l’hora de començar la campanya és una indefensió democràtica a tota Catalunya”, ha reblat.

Comentaris

  Josep 22/01/2021 7:07 pm
  I perquè no el feieu pel pont de la puríssima per Nadal, cap d'any i reis el confinament i ara no faria falta? Que és que hem d'anar a consumir per pagar-vos el sou i les dietes? I depres au, tancats a caseta perque ho hem fet tot malament oi? No fan falta tants politics per manar d'aquesta manera
  Abril Pasqual 22/01/2021 2:02 pm
  Entre la cantarella (que treu autenticitat) i les frases maquillades... cau malament..
  Emprenyada amb España i ... no dic amb qui més 22/01/2021 12:11 pm
  Meritxell, distanciat de l'Aragonès, sembleu els seus escolanets. I els altres consellers de Junts, on són? Què fan? Cada dia haurien de sortir amb idees pròpies, idees de futur. O és que ja us està bé que ERC us passi la mà per la cara. Puigdemont, sisplau, teniu unes quantes idees, cal anar-les explicant, repetint. Parla amb la sra. Budó, que tingui criteri diferenciat d'Esquerra, sino encara s'emportarà com a seva la part dolenta dde l'Aragonès. Oi que el dia abans d'aquest merder, la Borràs deia que no es podien ajornar tant les eleccions, on és ara? Expliqueu-ho. Falta nervi, engrescament
  Doctor Strangelove 22/01/2021 11:38 am
  Quin personatge més diabòlic aquesta tal Pudó! Com pot ser que un poble com el català hagi arribat a caure tan i tan baix? Què hem fet malament, els que ens deixem cada dia la vida per pujar aquest coi de país? Suposo que algun dia la història ens explicarà la deriva cap a l'ocàs d'un poble que tenia gent amb talent, i que per culpa de quatre "trasnochados abrazafarolas" ens em vam anar a fer punyetes! Doc.
  MMR 22/01/2021 11:17 am
  Oitant. Ja tarden. I el Govern nostrat hauria d'haver imposat mesures més restrictives ja al desembre, en lloc de relaxar-les. O és que el que està passant ara "no es podia saber"? Au, va... ja n'hi ha prou. Com diuen en castellà: "De aquellos polvos vinieron estos lodos". Tenim el que hem sembrat, tots plegats. Enhorabona.

Nou comentari