El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó diu que la reforma del model policial s’ha de fer al Parlament
  • CA

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts que cal abordar una reforma del model policial a Catalunya, debat obert després dels set dies d’aldarulls que viu Catalunya per l’empresonament del raper Pablo Hasél. Budó s’ha mostrat partidària de traslladar aquesta qüestió al Parlament perquè la puguin tractar “experts” i ha afegit que caldria fer-ho al llarg de la propera legislatura. “No és un debat de pim pam pum i tres dies”, ha remarcat, tal i com ja va fer ahir utilitzant els mateixos termes el vicepresident en funcions, Pere Aragonès.

Budó ha aprofitat la seva compareixença per dir que el Govern “condemna els actes de saqueig” que s’han produït, però ha volgut remarcar que no és un fet que involucri tots els manifestants: “Una cosa el dret de manifestació i llibertat d’expressió i una altra no condemnar els saquejos que hem vist que s’han produït per part de determinats col·lectius a Barcelona; no vull generalitzar, no era el cas de la majoria de persones que es manfiestaven”.

D’altra banda, la portaveu ha remarcat que cal revisar les actuacions més polèmiques dels Mossos dels darrers dies, com la que va resultar amb un impacte a l’ull contra una noia i un acorralament de manifestants al barri de Gràcia dissabte passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa