Budó demana a Sánchez que aprengui d’Itàlia i apliqui ja el confinament total

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat una altra vegada a Pedro Sánchez que apliqui el confinament total a l’Estat espanyol; i ha posat com exemple Itàlia, que no ha estat fins la nit d’aquest dissabte que s’ha vist amb l’obligació d’aplicar aquesta mesura després d’un augment sense frenada de la corba de morts i positius de coronavirus.

En una entrevista al canal 3/24, la també consellera de la Presidència ha assegurat que el cap de l’Executiu català, Quim Torra, assistirà aquest diumenge a la videoconferència de presidents autonòmics amb una actitud de “màxima col·laboració”, però amb la intenció d’insistir en aquest confinament total que recomanen els experts. “Màxima cooperació per totes aquelles solucions que puguin aturar el virus”, ha afegit.

En aquest sentit, ha avisat que els experts preveuen que la situació a l’Estat espanyol serà “igual o pitjor que a Itàlia”. “Estem veient que aquestes mesures no són suficients”, ha afegit. Així doncs, ha lamentat la recentralització de competències que va tirar endavant la setmana passada el govern espanyol; decisió que atorga menys poder a la Generalitat per dur a terme mesures més dures del confinament.

Nou comentari