El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó veu en la decisió del Suprem “crueltat” i un “acte de venjança”

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha qualificat de “vergonya, crueltat, injustícia i venjança de l’estat espanyol” l’anul·lació del tercer grau als presos polítics. En aquest sentit, ha acusat al jutge Marchena de vulnerar els drets penitenciaris dels 9 polítics, evidenciant un cop més que són “presos polítics”. La consellera ha remarcat que davant d’aquests fets no poden estar callats i que per tant, aquesta situació contra les persones que van fer possible l’1-O “s’ha de denunciar”. A més a més ha dit que tot plegat és una “crueltat” a les portes de Nadal. Budó encara no ha parlat amb els presos però quan pugui els traslladarà tot el seu escalf i voluntat per revertir la situació.

La consellera Budó ha fet aquestes declaracions al Vilosell (Garrigues), on ha fet una visita a les obres del PUOSC. A banda, també ha parlat de les eleccions de 14-F i ha reiterat que el Govern està treballant per portar a la mesa de partits un protocols que garanteixin els comicis amb totes les mesures sanitàries i higièniques corresponents així com també amb totes les garanties democràtiques perquè totes les persones puguin votar, sigui quina sigui la seva situació epidemiològica.

En referència a l’aturada de la desescalada per la situació de la covid-19 a Catalunya i la possible afectació a les festes de Nadal, Budó ha recordat que el canvi de tram es fa en funció de les dades epidemiològiques i que la RT havia d’estar per sota de 0,9 per poder-ho fer possible. Davant de l’increment a 0,95 dels darrers dies no ha estat possible i ha avançat que si els propers dies se supera l’1, caldrà veure les mesures a adoptar amb el consell dels experts.

En qualsevol cas, ha recordat que han fet un pla específic de Nadal perquè la gent es pugui reunir amb la família, de manera “endreçada”, amb trobades d’un màxim de 10 persones, mantenint distàncies, mesures higièniques, mascareta i ventilació. El pla recollirà totes aquestes mesures, a més de la flexibilització del confinament nocturn els dies de Nadal, Cap d’Any i Reis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa