Budó creu que el refús de perquè Jordi Sànchez treballi a la Crida és “una segona condemna”

La portaveu del Govern lamenta la decisió de la conselleria de Capella

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, creu que el refús de la conselleria de Justícia perquè Jordi Sànchez treballi a la Crida és “una segona condemna”. En declaracions als mitjans aquest dilluns a la tarda des del Dir Diagonal (Barcelona), la consellera de la Presidència ha lamentat la decisió del departament que lidera Ester Capella. Sense entrar en més detall Budó s’ha remès a les declaracions que pugui fer la consellera de Justícia -que no n’ha fet. El departament de Justícia sí que va emetre un comunicat ahir a la tarda on lamentava “l’error” sobre el permís al president de la Crida i al·legava que treballar a l’associació “no s’ajusta” al programa. Budó no ha concretat si la polèmica es debatrà al Consell Executiu telemàtic de demà.

El líder de la Crida va defensar ahir que treballar a l’associació que presideix és “perfectament coherent” amb la seva formació en Ciència Política i Sociologia i part de la seva activitat professional. Així ho va manifestar en un comunicat, després que en queixar-se que la Junta de Tractament no li avalava el permís per treballar-hi perquè el seu programa ” no contempla la possibilitat de desenvolupar una activitat laboral vinculada a l’activisme social o polític”. En aquest comunicat Sànchez ha volgut “donar per tancada” la polèmica però ha lamentat que les institucions penitenciàries catalanes tenen “un capteniment de prudència que va molt més enllà del que la sentència del Suprem va establir”.

D’altra banda, i en relació a “l’error de comunicació” que ha admès el Departament de Justícia, pel que va comunicar erròniament que se li havia avalat el permís, Sànchez ha acceptat les disculpes “implícites” de la consellera de Capella. Tot i això, el líder de la Crida ha assenyalat que “ningú ha explicat la causa de l’error”.

Nou comentari