Budó assegura que “no estem en un escenari de repetició electoral”

La portaveu del Govern confia que Junts entri al futur Govern

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, confia que s’arribarà a “un bon acord” amb ERC per formar Govern i ha allunyat la possibilitat d’anar a noves eleccions. “No estem en un escenari de repetició electoral, hem de deixar que els equips negociadors arribin a un bon acord“, ha dit en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio‘. A més, Budó confia que Junts entri al futur executiu perquè són un partit “amb vocació de govern”. D’altra banda, després que l’exvicepresident del Parlament Josep Cosa digués en una entrevista que veu pitjor un govern que “enterri definitivament” l’1-O que repetir eleccions, Budó ha assegurat que “el país no es pot permetre enterrar l’1-O en cap moment ni en cap sentit“.

Jo reivindico l’1-O, reivindico el seu resultat i les persones que van fer possible que el país votés tot i la repressió i els impediments de l’Estat“, ha afirmat la portaveu. A més, ha assegurat que ara mateix no s’està en l’escenari de repetició electoral. En relació a les negociacions, Budó ha insistit que “el més important” és arribar a un bon acord que “garanteixi estabilitat”, i no tant el calendari. “El més important no és si és la setmana que ve, sinó que quan passi sigui per un llarg camí i recorregut del nou Govern”, ha reblat.

Confinament perimetral

Com ja va avançar en la roda de premsa posterior al Consell Executiu del dimarts, Budó ha dit que tenen sobre la taula la possibilitat de decretar confinaments per vegueries o regions sanitàries en lloc de per comarques, com està vigent actualment. La portaveu del Govern ha afegit que ara “som en un moment de la pandèmia diferent”, amb una campanya de vacunació que dóna resultats, i ha dit que per tant aquesta quarta onada de contagis “s’ha de poder gestionar de manera diferent que en anterioritat“.

Comentaris

  Pedro 14/04/2021 9:29 pm
  Esto quiere decir que SI habrán elecciones.
  Ramon 14/04/2021 6:16 pm
  Que Espanya i ERC no vulguin noves eleccions és bon senyal. Però jo continuo pensant que serà millor esperar una miqueta. Per descomptat que res del miserable acord amb la CUP de donar-los dos anys de coll als sociates. La taula, ja! Que no van tenir la santa barra de reprometre-la en campanya? Doncs a la taula (i ERC, si vol, també al llit) al primer crit. I que no pretenguin parlar d'"administrar el mentrestant". La taula NOMÉS és per parlar de d'autodeterminació i amnistia.
  Català 14/04/2021 4:50 pm
  Més aviat un escenari d'ópera bufa.
  ciutadà 14/04/2021 2:50 pm
  Juguen amb foc. I tan de bó es cremin.
  ciutadà 14/04/2021 2:50 pm
  Juguen amb foc. I tan de bó es cremin.
  Quina colla 14/04/2021 1:09 pm
  No crec que a JxCAT els hi sigui gens favorable una repetició electoral, Seria com jugar a la ruleta rusa amb totes les bales al carregador. De moment només juguen amb foc.
   Pep 14/04/2021 5:19 pm
   Yo apostaría por ir a nuevas elecciones y con un partido inequívocamente independentista. Es decir, dar a JXCAT el nombre que debería de tener. A saber, Partido Independentista de Cataluña. Seguro que más de uno, tanto en Cataluña como en Madrid capital, se echaría a temblar.

Nou comentari