Budó anuncia que el Govern treballa en un fons de cooperació local extraordinari

L'executiu va començar a abonar la setmana passada 61 MEUR dels 120 MEUR fins ara previstos a administracions municipals

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat que el Govern treballa en un nou fons de cooperació local extraordinari per aportar més recursos al món local. En una interpel·lació al Parlament, Budó ha dit que es treballa conjuntament amb les entitats municipalistes per poder ajudar a pal·liar les despeses sobrevingudes arran de la covid-19, “conscients que hi ha la necessitat de liquiditat”, tot i que no ha concretat la quantitat de diners que suposaria. “Volem ser un aliat del món local en la gestió de la crisi i volem que el món local sigui un aliat del Govern”, ha manifestat. L’executiu va començar a pagar la setmana passada la meitat del fons de cooperació local, és a dir, 61 milions d’euros dels 120 previstos.

La consellera ha explicat que aquest dijous es resoldrà el PUOSC i es comunicarà de manera provisional la resolució de més de 2.500 projectes demanats. D’altra banda, ha insistit perquè l’executiu espanyol permeti l’alliberament del superàvit i els romanents dels ajuntaments. “Si els ajuntaments poguessin gestionar els seus recursos, podrien destinar-los a mesures de reactivació econòmiques o de reparació de les despeses sanitàries sobrevingudes”, ha raonat Budó.

Budó ha criticat la “retallada competencial, sense diàleg i de forma unilateral” per part del govern espanyol en aquesta pandèmia, davant els retrets de la diputada del PSC-Units Marta Moreta al Govern per dir que “la culpa és de Madrid”. Moreta també ha criticat que el món local “s’ha trobat sol i sense interlocutor” davant el món educatiu o en l’àmbit sanitari.

Nou comentari