Buch té fins a les 15 hores de divendres per enviar els Mossos a retirar llaços i pancartes

L'àrbitre electoral adverteix Buch de possibles responsabilitats penals si no compleix l'ordre

 

 

 

La Junta Electoral Central (JEC) ha donat al conseller d'Interior, Miquel Buch, fins a les 15 hores d'aquest divendres perquè enviï els Mossos d'Esquadra a retirar llaços i pancartes dels edificis de la Generalitat, i l'ha advertit de possibles responsabilitats penals si no retira l'ordre. La resolució de la JEC demana al cos policial català que tregui "banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles vermelles o altres d'anàleg significat" així com "fotografies de candidats o polítics" i "pancartes, cartells o qualsevol altre símbol partidista" dels espais institucionals. En cas que Buch no compleixi l'ordre, la JEC requerirà a la prefectura dels Mossos que procedeixi a la "immediata execució" de la retirada dels símbols. A banda, la JEC ha resolt portar "l'incompliment" del president de la Generalitat, Quim Torra, a la Fiscalia perquè determini si ha comès un delicte de desobediència i obre un expedient sancionador contra ell, que pot suposar una multa de fins a 3.000 euros.

 

 

A la resolució la JEC acusa Torra d'haver-se "limitat a aparentar el compliment" de les ordres i substituir els símbols per altre amb "idèntic sentit partidista". L'àrbitre electoral també avisa el conseller d'Interior de les conseqüències administratives i penals de l'incompliment. A l'escrit de dues pàgines, assegura que el president de la Generalitat "s'ha limitat a aparentar" el compliment de les ordres de retirada de llaços i símbols, i els ha substituït "per altres amb idèntic caràcter partidista" mantenint "una simbologia que vulnera el principi de neutralitat política". 

 

 

Adverteix de "responsabilitats penals" a Buch

 

 

 

A més, ordena que els Mossos "exerceixin una vigilància permanent permanent perquè no es tornin a col·locar durant el període electoral cap d'aquests símbols partidistes". "Aquesta mesura haurà de ser complerta a les 15 hores del divendres 22 de març de 2019" i els Mossos l'han de comunicar "a la Junta en el moment en què es produeixi aquest compliment". A més, la JEC recorda a Buch "les responsabilitats administratives i, en el seu cas penals, que pot incórrer si no compleix estrictament l'acord".  A banda, la JEC requereix a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que els informi si Buch dona compliment a l'ordre dintre del termini previst.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?