Buch: "En un país normal, polítics que han assenyalat els Mossos haurien de retractar-se"

El conseller d'Interior afirma que és massa d'hora per valorar denunciar per danys i perjudicis ocasionats contra el cos

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat aquest dijous que, després que el jutge hagi decidit arxivar les querelles i denúncies presentades contra els Mossos d'Esquadra sobre la documentació que portaven a cremar a la incineradora de Sant Adrià de Besòs, aquells que els van "posar el dit a l'ull" haurien de, "com a mínim", disculpar-se. "En un país normal, amb polítics, estaments i mitjans de comunicació normals, quan s'han dedicat durant tants mesos a assenyalar un cos policial respectat a nivell internacional, el mínim que haurien de fer és retractar-se i demanar disculpes", ha assenyalat Buch.

 

 

Preguntat per si podrien denunciar per danys i perjudicis ocasionats contra el cos de Mossos, Buch ha respost que encara és massa d'hora per decidir-ho. "El que fa falta és que tothom analitzi com ha anat. Mentre uns quants no paraven d'acusar el cos, els Mossos van esperar-se a donar explicacions a qui pertocava, el jutge", ha contraposat. Per al conseller d'Interior, la interlocutòria del jutge "deixa clar" que els Mossos van treballar amb "criteris policials de prevenir i perseguir el delicte", amb "criteris de legalitat" i amb "criteris de discrecionalitat, que que qualsevol cos policial té".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?