El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Buch i Arasa hauran de donar explicacions al Parlament
  • CA

Doble compareixença. Finalment, el portaveu d’Interior dels Comuns, Marc Parés, ha aconseguit convèncer tots els grups de la necessitat que el consller d’Interior, Miquel Buch, i l’inspector de l’Area Regional de Recursos Operatius dels Mossos, Jordi Arasa, hagin de comparèixer al Parlament i donar explicacions. Així ho han decidit JxCAT, ERC, PSC, CUP i PP i l’abstenció de Ciutadans que han votat a favor de sengles peticions de compareixença que havie formulat Parés. 

El conseller Buch haurà de comparèixer a la Comissió d’Interior del Parlament, per donar explicacions sobre l’ascens i el futur dins el cos de l’inspector de l’ARRO. I Arasa per que també expliqui als representants polítics de la ciutadania sobre les dues condemnes que li han caigut sobre el desallotjament de la plaça Catalunya del moviment 15M l’any 2011. 

En la defensa de les dues peticions, Parés, amb el seu to de centrador de mig camp, ha recordat el contingut de la sentència condemnatòria a l’inspector per dos delictes de lesions que li han suposat 2,4 mesos de presó i inhabilitació pel mateix temps.  En aquest sentit, ha remarcat que tot i que el comissari en cap, Eduard Sallent, el canviés de destí, Parés ha argüit que “hauria estat més adient la suspensió de sou i feina mentre la sentència no sigui ferma”.

El portaveu dels comuns ha subratllat la trajectòria d’Arasa, que malgrat fa unes setmanes va ser ascendit al cap de l’ARRO a Barcelona, el seu expedient “tenia sospites i evidències de violència policial”.  Així mateix, ha criticat que el departament es fes càrrec de la seva defensa, el condecorés i l’ascendís. Així ha coindicit en descriure aquesta situació com  “impunitat” i que per això “cal rendir comptes públicament del seu exercici”. “No és un cas aïllat”, ha afegit. En aquesta línia ha constatat que de 121 ferits en aquell desallotjament només cinc han pogut tenir una condemna a favor. “El problema és sistèmic, i hi ha manca de mecanismes de control i sanció dins el cos”, ha conclòs.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa