Brussel·les millora dues dècimes fins al 5,6% la previsió de creixement del PIB espanyol el 2021

L'economia espanyola serà la que més creixi de la UE aquest any després de patir la pitjor caiguda el 2020

La Comissió Europea millora dues dècimes fins al 5,6% la previsió de creixement de l’economia espanyola aquest any. Les previsions d’hivern de l’executiu europeu revisen així a l’alça la projecció per al PIB espanyol, que amb un creixement del 5,3% el 2022 recuperarà gairebé el nivell previ a la pandèmia a finals de l’any que ve. En els càlculs del novembre la Comissió Europea preveia que el creixement del PIB espanyol fos del 4,8% l’any que ve, una xifra que no permetia compensar entre el 2021 i el 2022 la caiguda del PIB de l’11% registrada el 2020 per la covid-19. Segons els càlculs de la Comissió, l’economia espanyola serà la que més creixi de la Unió Europea aquest any després de patir la pitjor caiguda el 2020.

Amb un creixement previst aquest any del 5,6%, el PIB espanyol augmentarà gairebé dos punts més que el de l’eurozona, que es quedarà el 2021 amb un repunt del 3,8%, la mateixa xifra prevista per al 2022. L’economia del conjunt de la Unió Europea està previst que repunti aquest any amb un increment del 3,7% i del 3,9% l’any que ve.

Malgrat que les projeccions de l’executiu europeu no tenen en compte l’impacte dels fons europeus, les previsions d’hivern situen l’economia espanyola com la que més creixerà de la Unió Europea aquest any. La segueixen la francesa amb un repunt estimat del 5,5% i la croata amb un augment del 5,3% aquest any. Pel que fa a l’any que ve, el PIB espanyol se situa entre els que més creixerà, però el major augment el registraran Malta i Eslovàquia.

Nou comentari