El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les i Merkel pacten un calendari perquè el fons estigui en vigor l’1 de gener
  • CA

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, el president de l’Eurocambra, David Sassoli, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, com a presidenta de torn de la Unió Europea (UE), han acordat aquest dimecres un “mètode i un calendari per assegurar que el paquet de recuperació estigui en vigor l’1 de gener del 2021”. En una conversa telefònica entre els tres líders amb l’objectiu d’agilitzar els tràmits que ha de seguir el pla fins a la seva adopció final, Sassoli ha dit que l’Eurocambra, que ha de donar llum verda al paquet econòmic, donarà la seva opinió sobre els nous recursos propis “tan aviat com sigui possible”.

A proposta de Von der Leyen, discussions com la d’aquests dimecres entre els líders de les institucions europees es faran de forma “regular” a partir de mitjans de setembre per assegurar la “bona coordinació” i “facilitar el ràpid progrés” en l’aprovació final del pla econòmic de la UE. “Els participants han reafirmat que aconseguir un acord ràpid i bo és la màxima prioritat per a les pròximes setmanes i han coincidit que no hi ha temps a prendre”, han dit les parts a través d’un comunicat després de la reunió.

Els 27 van acordar la setmana passada després d’una cimera de quatre dies la creació d’un fons de recuperació de 750.000 milions d’euros i d’un pressupost d’1,074 bilions, però el paquet encara ha de rebre l’aprovació de l’Eurocambra. Després, també ha de rebre el vistiplau dels parlaments estatals per permetre l’increment del sostre de recursos propis que permeti l’emissió de deute amb el qual finançar el fons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa