El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les aprova el paquet d’avals a empreses del govern espanyol de 20.000 MEUR
  • CA

Brussel·les ha aprovat un paquet d’avals a empreses del govern espanyol valorat en 20.000 milions d’euros per la crisi del coronavirus. Un dia després que l’executiu de Pedro Sánchez anunciés que l’Estat cobrirà el 80% del crèdit que demanen les pimes i els autònims i el 70% de la resta d’empres, la Comissió Europea ha anunciat que hi dóna el seu vistiplau. D’altra banda, la presidenta de la CE, Úrsula Von der Leyen ha assegurat que Espanya podria rebre uns 11.000 milions d’euros de la seva Iniciativa d’Inversió del Coronavirus, que aspira a mobilitzar uns 36.000 milions d’euros a tota la Unió Europea per pal·liar els efectes econòmics del brot.

Des del dijous passat, Brussel·les ja permet als governs europeus donar ajudes estatals per aquesta crisi, sempre que tinguin el seu vistiplau. Una llum verda que ja han rebut les mesures de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i Dinamarca en els últims dies, però que fins dimarts no s’han concretat a l’estat espanyol i per tant no han rebut el vistiplau europeu fins aquest dimecres.

En el marc d’aquesta flexibilització de les ajudes d’estat per part de Brussel·les, el govern francès i l’alemany han impulsat diverses mesures per donar liquiditat a les empreses més afectades. Portugal com Dinamarca també han engegat mesures per garantir la liquiditat de les petites i mitjanes empreses.

Per la seva banda, l’executiu italià mobilitzarà 50 milions d’euros per donar suport a la producció i distribució de material mèdic com ventiladors, guants o mascaretes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa