El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les apressa Sánchez per desencallar el relleu al poder judicial espanyol
  • CA

L’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, pretén abordar de nou amb el govern espanyol la renovació del Consell General del Poder Judicial en una reunió a principis de la setmana vinent amb el ministre de justícia espanyol, Juan Carlos Campo. La trobada tindrà lloc en el context d’una reunió grupal amb diversos ministres de justícia europeus a París. “Pot ser una ocasió per tornar a parlar de la necessitat d’avançar en aquest tema”, ha dit Reynders aquest dijous en una roda de premsa a Brussel·les per presentar l’informe anual sobre els sistemes judicials a la UE. Així, Reynders ha confirmat que mantenen les converses tant amb el govern espanyol, com amb el PSOE i el Partit Popular sobre aquest afer.

L’eurocomissari de Justícia ha insistit que la solució per desencallar la renovació del CGPJ ha de comptar amb “un ampli suport”, tant del govern com de l’oposició. Reynders també ha defensat que la composició d’aquest òrgan ha d’estar en mans “majoritàriament” dels jutges per tal de complir “amb els estàndards europeus”.

En la presentació de l’informe anual que redacta la CE per analitzar la qualitat i la independència dels sistemes judicials dels Estats membres, Reynders ha destacat la creació d’una secció dedicada exclusivament a la digitalització dels processos judicials. Així i tot, l’estudi encara no ha pogut determinar l’impacte real que ha tingut la pandèmia en la justícia a la UE. El resultat global de l’anàlisi és que la gran majoria d’estats membres continuen millorant l’efectivitat dels seus sistemes judicials. Aquesta millora s’ha fet principalment gràcies a una tímida digitalització que, segons el document, “permetrà els ciutadans guanyar una confiança plena en els seus sistemes legals”.

Espanya es queda enrere en el camp de la paritat de gènere en relació amb la quantitat de jutgesses al país. Espanya és el penúltim estat membre en nombre proporcional de jutgesses als tribunals, només per sobre de República Txeca, amb gairebé un 20% de representació femenina els tribunals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ferran a juliol 08, 2021 | 19:07
    Ferran juliol 08, 2021 | 19:07
    Como desalojar a los que tienen la mamella y el mondongo entre las manos? Hablamos de la jujujudicatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa