Boye: “Estem molt tranquils, avui hem guanyat”

L'advocat de Puigdemont assegura que si es reactiven les euroordres la justícia europea tornarà a concedir la mesura cautelar que li mantenia la immunitat

L’advocat Gonzalo Boye ha celebrat la decisió del Tribunal General de la Unió Europea perquè “confirma” que els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí es poden moure “lliurement” per la Unió Europea, ja que les euroordres es consideren suspeses. “Estem molt tranquils, avui hem guanyat”, ha dit, després de saber-se que el Tribunal General de la UE (TGUE) ha anul·lat la mesura cautelar que els mantenia la immunitat que els havia suspès l’Eurocambra perquè no la necessiten.

Boye ha avançat que tornaran a demanar el restabliment cautelar de la immunitat si més endavant es reactiven les euroordres. “Si es donés el cas, les demanaríem i el jutge les concediria“, ha assegurat. El rebuig de les cautelars s’emmarca en una demanda dels eurodiputats de Junts contra el Parlament Europeu per suspendre la seva immunitat a petició del Tribunal Suprem, que els vol extradir per la causa del ‘procés’. Tots tres ho van impugnar a la justícia de la UE al·legant irregularitats en el suplicatori i van demanar que se’ls protegís de forma cautelar.

A principis de juny, el TGUE els va retornar la immunitat, però només de forma cautelaríssima perquè la cambra no havia presentat encara les seves observacions i no tenia prou elements per decidir. Ara que ja els té, el TGUE ha optat per retirar-la un altra vegada mentre examina el fons del cas perquè no veu risc que els puguin detenir, ja que les euroordres estan suspeses a l’espera que Luxemburg resolgui les prejudicials del magistrat del Suprem Pablo Llarena sobre el cas.

“Espanya es pensa que està al marge de les resolucions de la UE”, es queixa Boye. L’advocat de Puigdemont considera que el Suprem també hauria de suspendre l’ordre de detenció que hi ha contra ells a l’estat espanyol.

Comentaris

  ton c. 30/07/2021 6:45 pm
  potser els hi hauríen d´explicar a les teles espanyoles de que va tot aixó perque fa tota l´impressió de que no se n´han enterat, pobres. ja ho estaban cel-lebrant.
  Luisnomeacuerdo 30/07/2021 6:56 pm
  Me encanta este tío, no tiene un pelo de tonto. Y con los ojitos que mira al pastelero loco, eso no tiene precio.
  Siempre Gana ( de cara a la galería ) 30/07/2021 6:57 pm
  Si te devuelven la inmunidad reclamando que es “por que hay riesgo de que lo puedan detener”. Salen los populistas y dicen: “hoy hemos ganado ! Le hemos dado una buena al estado ( recordaros de las palabras de Puigdemont). Que si por la misma razón se la quitan, pues también hemos ganado. Por ahora, las 2 resoluciones del TEDH son en contra de los independentistas.

Nou comentari