Boye equipara Espanya amb Polònia perquè “està en xoc amb Europa”

L’advocat Gonzalo Boye ha equiparat Espanya amb Polònia i Romania, i ha assegurat que l’estat espanyol “està en xoc amb Europa”. “Quan veiem com s’està interpretant el dret a Espanya o a Polònia, ens adonem que estem en xoc amb Europa i això arrossega Catalunya i també el projecte d’Europa”, ha lamentat. En aquest sentit, l’advocat de Puigdemont ha assegurat que el projecte europeu “no quallarà” mentre el dret no sigui heterogeni a tots els estats membre. Boye ha participat aquesta tarda a la taula rodona ‘Democràcia, seguretat, valors i drets’, que s’ha celebrat a la UVic en el marc de la Conferència Sobre el Futur d’Europa, impulsada pel Govern.

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha clausurat l’acte. Aquesta és la tercera taula rodona d’un total de set que ha organitzat el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert arreu del territori. L’objectiu del cicle és fomentar la participació de la ciutadania catalana a la Conferència sobre el Futur d’Europa, un procés de participació a escala europea impulsat per les presidències de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea per visibilitzar les opinions i propostes de la ciutadania sobre el projecte europeu.

Tot això, en el marc de les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo, que durant la seva declaració a l’Audiència Nacional va insinuar que el CNI volia “fer un ensurt” a Catalunya i “se’ls va escapar de les mans”. Aquest dijous mateix la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert ha explicat als cònsols a Barcelona que el Govern reclama que s’aclareixin els fets dels atemptats del 17-A arran d’aquestes declaracions. La consellera ha tractat aquest tema durant la part final d’una trobada amb els cònsols en què també ha participat el conseller d’Economia, Jaume Giró, i que ha servit per presentar els pressupostos. “No es pot polititzar amb el dolor del terrorisme”, ha dit Alsina, que ha remarcat que l’Executiu vol “anar fins al final de la qüestió per saber la veritat” i que “s’assumeixin responsabilitats”.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Gener 13, 2022 | 20:40
  Pues antes éramos como Turquía, vamos prosperando. Este tío no tiene un pelo de tonto.
  Pepet Gener 13, 2022 | 23:11
  Aquest personatge antipàtic i repulsiu només diu bajanades. L'operació publicitària de Junts el situa com el centre del món, i tot és fum.
  Gonzalo Gener 14, 2022 | 01:37
  Palabra de colaborador con banda armada terrorista.

Nou comentari