Boya, en arribar a Barcelona: “Farem efectiva la República”

Un centenar de persones reben amb aplaudiments l’exdiputada de la CUP
Mireia Boya i Vidal Aragonès, en arribar a l'estació de Sants
Mireia Boya i Vidal Aragonès, en arribar a l'estació de Sants | Jordi Borràs

Més d’un centenar de personas ha rebut amb aplaudiments, pancartes i fins i tot, un ram de flors l’expresidenta del grup parlamentari de la CUP   Mireia Boya, a la seva arribada a Barcelona després de declarar davant el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. Acompanyada del diputat cupaire, Vidal Aragonès, i dels exdiputats David Fernàndez i Gabriela Serra, Boya ha agraït les senyals de solidaritat i s’ha mantingut fidel a les paraules que ha sostingut davant la Justícia sobre la Declaració d’Independència del 27 d’Octubre. 


 

“Va ser una declaració efectiva i la farem efectiva”, ha advertit Boya en arribar a l’estació de Sants. En el mateix sentit, ha assegurat que no es va arribar a efectuar pel “cop d’estat del 155” i no es va poder dur a terme tot allò que estava previst. Boya ha explicat al jutge la seva responsabilitat en l’activitat parlamentària. De fet, Boya només ha respost a les preguntes de l’Instructor i s’ha negat a respondre al fiscal i l’acusació particular, a la que ha titllat “d’extrema dreta”. 

 

Boya ha lamentat la interpretació “esbiaxada i parcial” que converteix la Constitució en un mur que no ha permès fer política de pacte amb l’Estat. En tot cas, l’exdiputada ha defensat el seu paper en el procés i ha reclamat la sortida de tots els presos polítics.