La pressió anava en augment i ERC ha hagut de canviar el seu posicionament davant l’escàndol pel cas de pressumpte assetjament sexual a Exteriors. El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, ha acabat compareixent a la seu del partit a Calàbria aquest dilluns a la tarda per anunciar la seva dimissió pel cas que afecta el seu ex-cap de gabinet: “Arriba el dia en què hem deprendre decisions en les quals ens sentim molt petits i el que hem de preservar és molt gran. Avui és un d’aquests dies. Sóc molt conscient dels valors republicans que he defensat, la sitaució creada s’ha fet insostenible i tinc molt clar que faig més servei marxant que quedant-me”. 

Bosch, que ha assegurat que ha intentat gestionar el cas de la “millor manera” que ha cregut amb “lleialtat a ERC i d’ERC cap a mi”, no ha acceptat preguntes dels periodistes.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, havia defensat abans que Bosch fés l’anunci l’actuació del partit davant del cas de presumpte assetjament sexual per part d’un ex-alt càrrec d’Exteriors. “Hem actuat amb contundència, no hi pot haver tolerància amb el masclisme”, ha subratllat. La portaveu ha agregat que el partit ha demostrat que és “autoexigent” i “inflexible” davant d’aquesta mena de casos, malgrat que al matí havia sortit a defensar la gestió de Bosch. “Hem posat el llistó d’exigència dalt de tot”, ha advertit Vilalta. Aquesta autoexigència, ha afegit, “ens obliga a ser el màxim d’exigents amb tothom, sempre i en tots els casos”.

El cas, destapat pel diari ‘Ara’ aquest dilluns, ha generat malestar i crítiques del Govern i de JxCAT. La diputada Elsa Artadi havia demanat explicacions públiques per part de Bosch i havia renyat ERC per haver dut aquest cas a instàncies del partit quan s’havia de resoldre seguint els protocols de la Generalitat.

Nou comentari