Borrell replica al seu homòleg belga que la independència dels jutges "no està en qüestió"

El ministre espanyol treu importància al missatge de Didier Reynders sobre deixar fer a la justícia el seu rol de forma independent: "És la frase ritual que es diu en aquests casos"
Josep Borell
Josep Borell | ACN

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha defensat aquest dimarts que el govern espanyol no qüestiona la independència dels jutges belgues. "La independència dels jutges no està en qüestió", ha replicat al seu homòleg belga, Didier Reynders, en relació a la petició espanyola perquè Bèlgica defensi "la immunitat" de la jurisdicció espanyola i el jutge Pablo Llarena en la demanda civil contra ell interposada en aquest país. Preguntat per la reacció de Reynders dilluns, que va afirmar que la justícia "ha de jugar el seu rol, de forma independent", Borrell s'ha limitat a dir: "No sé què va dir, però seria la frase ritual que es diu en aquests casos". Reynders va assegurar també en declaracions als periodistes a Brussel·les dilluns que el govern de Charles Michel ha demanat més informació sobre el procés que s'ha fet davant la jurisdicció civil belga "abans d'adoptar cap actitud" i va explicar que intenten treballar "respectant la independència dels jutges als diferents països".

Per altra banda, tal com ja va exposar Borrell i ha repetit aquest dimarts, el govern belga ha demanat més informació al Ministeri de Justícia sobre la demanda civil interposada en aquest país per la defensa de Carles Puigdemont i la resta d'exmembres del Govern a l'exterior contra Llarena. Puigdemont i els quatre exconsellers que van marxar amb ell a l'estranger van presentar el 5 de juny una demanda civil contra Llarena davant de la justícia belga per vulnerar el seu dret a un "jutge imparcial i independent", a un "procés judicial just" i a la "presumpció d'innocència". Arran de la demanda, el jutge del Suprem està citat als tribunals belgues el 4 de setembre, la data fixada en el calendari perquè s'iniciï una audiència als Jutjats de Primera Instància Civil de Brussel·les, dia en què s'obrirà el debat sobre si han existit o no les violacions de drets que argumenten des de l'acusació.Comentaris
Català a Mallorca
Us han tornat a deixar en evidència, sou un país amb mentalitat del s xix, us penseu que tot s,arregla amb 4 favors i 3 trucades, la corrupció no ho tapa tot Borrell, el món ha evolucinat, no com la vostra percepció, seguiu sent um país decadent amb mentalitat imperialista que es pensa que és qualque cosa impprtant i sou un femer!!!
Fart de fachas
Es clar per aixó no entregan a Espanya a ningú dels exiliats inclus a la Gabriel a Suissa la van concedir un permis de residencia DE CINC ANYS.
rd350
vell carcamal
Ciutadana farta
Ara no vulguis arreglar el ridicul inmens que heu fet a europa i seguiu fent, us heu ben retratat , ja tots us coneixen be, sou penosos, tots plegats
Fat Boy
Si, Bordell, si. Arregla-ho.
Picafort
El cap no li funciona a aquest pobre que la sang no li arriba al cervell. No sé qui l'ha enxufat en aquest Gobierno si gonzalez o guerra. En tot cas ja l'haurien d'haver jubilat el segle passat.
Capsigrany
El Imperi español esta perdent pistonada
Vicenç Ramoneda
Borrell: la independència dels jutges "no està en qüestió." Sembla ser que la dels països democràtics no, clar!
Farta de gent com tú
La meva padrina de Lleida,et dirie TALÓS !!!
Borrell deixa de fotre el ridicul
Al final algun jutge europeu t'acusarà de corrupció. Tothom sap que el teu currículum no és precisament net.
Borell!
Els has de dir que tot això de Flandes havia estat part de el todopoderoso Imperio Español, segur que els fa molta gràcia. Au, ves a dormir.
ganxó
Vinga, va, Borrell, que tu vulguis fer l'ase, ja m'està be, pero voler que els altres la facin .... Lo de Flandes fa temps que ha passat i encara s' enrecorden.
remigio III
En qüestió no està la dependència dels jutges borbònics. El terrorisme judicial és un bon exemple. Que trist final per a un home que s'albirava homenot. Sí borrell sí. Com, sinó, es pot interpretar la sentència alemanya?
pallarés
Aquest Borrell es un xulo palanganes, es creu millor que la resta de la gent.
cebrià
No, Pallarés. En Borrell no és un xulo-palanganes, és un grandíssim fill de puta i botifler. Em sap greu pels seus convilatans de La Pobla de Segur, que és una població que estimo moltíssim.

envia el comentari