El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell: “Plantarem cara les falsetats del procés”
  • CA

 

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha acusat l’independentisme d’haver fet malbé la imatge exterior d’Espanya “amb propaganda negativa i deformadora”. “Plantarem cara a les falsedats del procés”, ha assegurat Borrell en una entrevista dominical al diari ‘El Periódico’. “Hem de tornar a posar la imatge d’Espanya al seu lloc, explicant les coses com són. No dic que no tinguem problemes, ni que no hàgim comès errors, però s’ha projectat la imatge d’una Espanya neofranquista, un veritable ‘revival’ de la llegenda negra”, ha reflexionat en veu alta el ministre d’Exteriors.

 

En aquest sentit insisteix que en “alguns mitjans i universitats s’ha comprat el relat d’un poble oprimit, víctima d’un estat repressor que l’espolia, li impedeix expressar-se lliurement i el normal ús de la seva llengua. Cap govern del món ho ha cregut. Ara haurem de fer, a més, diplomàcia social i mediàtica”, ha continuat Borrell, que sobre les delegacions exteriors de la Generalitat ha volgut recordar que “no són ambaixades” i que han de “complir la llei”.

 

 

“El govern espanyol no s’oposa que la Generalitat tingui delegacions a l’exterior per exercir les seves competències. Però no se’ls pot dir ambaixades, perquè no ho són, i per obrir-les la llei vigent exigeix complir uns tràmits que lamentablement encara no s’han complert”, ha valorat el ministre d’Exteriors.

 

Sobre l’incident entre el president Torra i l’ambaixador espanyol als EUA, Pedro Morenés, Borrell ha lamentat que el líder de la Generalitat “mantingui el mateix discurs desqualificador d’Espanya i del seu sistema polític i judicial”. “Parla d’una Catalunya colonitzada, subjugada i espoliada, sota una crisi humanitària”, ha criticat el ministre d’Exteriors, que justifica que cap ambaixador es quedaria impassible “davant d’atacs al seu país com els que va proferir Torra”. “Morenés va aportar dades internacionalment contrastades sobre la qualitat del nostre sistema polític i judicial, publicades per Exteriors i consultables en línia”, ha assenyalat Borrell. 

 

“Convé fer-ho, perquè ja se sap com es deforma el que es diu. Jo, per exemple, mai vaig dir el que se m’atribueix malèvolament de desinfectar Catalunya o els catalans”, ha conclòs el titular d’Exteriors.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa