El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borrell obre un nou conflicte diplomàtic amb Rússia
  • CA

El Ministeri d’Exteriors rus ha convocat aquest dimarts a l’ambaixador espanyol a Moscou, Fernando Valderrama, per a traslladar-li el malestar en relació amb unes “declaracions inamistosas” realitzades pel ministre d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell. Segons ha explicat el Ministeri rus en un comunicat recollit per l’agència Sputnik, a l’ambaixador se li ha traslladat “la perplexitat i la decepció per les declaracions inamistoses” realitzades per Borrell en una entrevista al diari ‘El Periódico” publicada la setmana passada.

 

En opinió del departament que dirigeix Sergei Lavrov, les paraules expressades per Borrell “són contradictòries i perjudiquen les relacions entre Rússia i Espanya”. “El nostre vell enemic, Rússia, torna a dir aquí estic jo, i torna a ser una amenaça, i la Xina apareix com un rival”, va assenyalar el ministre d’Exteriors en l’entrevista en parlar del nou paper que està cridada a exercir Europa i dels desafiaments als quals s’enfronta. “Han canviat moltes coses. El nostre aliat ens dóna l’esquena”, va subratllar, esmentant l’arribada de Donald Trump al poder als Estats Units i també el Brexit.

 

Segons el Ministeri d’Exteriors rus, les afirmacions del ministre espanyol van en contra de la percepció mútua que tenen els dos països de les seves relacions de “amistat, cooperació i benefici mutu, tal com estableixen tots els documents oficials signats entre els dos països en aquests últims temps”. En aquest sentit, l’agència de notícies oficial ha recordat que durant l’última visita de Lavrov a Madrid el passat 6 de novembre, Borrell va assegurar que Espanya desitja “més que ningú” la “normalització” de les relacions, un aspecte pel qual va dir “treballar”, mentre que el ministre rus va assegurar que Espanya és “un important soci a Europa” per a Moscou.

 

Exteriors treu ferro a l’assumpte

 

Per la seva part, el Ministeri d’Afers exteriors, UE i Cooperació està sorprès “negativament” per la reacció de Rússia a unes paraules del ministre en funcions, Josep Borrell, sobre les relacions amb aquest país, i creu que ha “sobrerreaccionat”, interpretant “en clau bilateral una sèrie de reflexions sobre la geopolítica global fetes des del prisma europeu”.
 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a desembre 06, 2020 | 21:06
    JordiP desembre 06, 2020 | 21:06
    Metepatas. Tuercebotas. Dos manos izquierdas. Diarrea mental. No toca quarts ni hores. Pep, inútil.
    • Icona del comentari de: JordiP a desembre 06, 2020 | 21:06
      JordiP desembre 06, 2020 | 21:06
      Metepatas. Tuercebotas. Dos manos izquierdas. Diarrea mental. No toca quarts ni hores. Pep, inútil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa