Borrell dona instruccions als ambaixadors perquè actuïn igual que Morenés

El ministre d'exteriors diu que el representant del govern espanyol a Estats Units "va fer el que havia de fer i va dir el que havia de dir"

 

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha donat instruccions a tots els ambaixadors espanyols perquè actuïn “exactament de la mateixa manera” que ho va fer el representant de la diplomàcia espanyola a Washington, l’exministre Pedro Morenés, la setmana passada, quan va protagonitzar un incident amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a l’Smithsonian Folklife Festival. Segons Borrell, Morenés “va fer el que havia de fer i va dir el que havia de dir”, perquè “és el comportament normal que s’espera d’un ambaixador”.

 

Borrell també ha defensat el cònsol a Stuttgard, Carlos Medina, que va intentar interrompre el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, quan parlava de la situació política de Catalunya a la reunió dels Quatre Motors per a Europa (Catalunya, Llombardia, Baden-Württermberg i Alvèrnia-Roine-Alps). Segons Borrell, Medina “no ha boicotejat res ni ningú” sinó que “estava convidat a assistir a una reunió de representants de diverses regions europeus, hi va assistir, no li van donar la paraula, no va intervenir i això és tot”. “No entenc perquè a això se li diu boicotejar” ni “es diu que forma part de la tenebrosa diplomàcia espanyola”, ha sentenciat.

Nou comentari