Borrell compara Catalunya amb Hongria

"Si el que va passar a Catalunya el 6 de setembre passés a Hongria, tota Europa posaria el crit al cel", afirma el ministre espanyol
El ministre espanyol d'Exteriors, Josep Borell
El ministre espanyol d'Exteriors, Josep Borell | Europa Press

El ministre d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimecres que si el que va succeir al Parlament els dies 6 i 7 de setembre de 2017 hagués passat a l'Hongria de Viktor Orban "tota Europa hauria posat el crit al cel". De fet, creu que segurament hauria estat "un argument més" per activar el procés sancionador contra aquest país.

 

Borrell s'ha expressat així en declaracions a la Cadena Ser, des d'Estrasburg (França), poc abans que l'Eurocambra hagi votat a favor de demanar que s'apliqui a Hongria l'article 7 del Tractat de la UE per amenaçar l'Estat de Dret. Si els governs decideixen finalment aplicar l'article, això podria portar a suspendre el dret a vot d'Hongria en la presa de decisions del Consell.

 

Preguntat per la posició del PP —el PPE, al que pertany Orban, ha donat llibertat de vot i els populars espanyols s'han abstingut—, Borrell ha respost que cada partit es comporta com li sembla oportú. Això sí, ha insistit que si en l'Hongria d'Orban hagués succeït el que va passar a Catalunya fa un any "els crits s'haguessin sentit fins a Sebastopol".

 

És més, ha defensat que el succeït aquests dies és "l'exemple paradigmàtic de com no es pot funcionar al Parlament per molta majoria que es tingui", perquè les majories solament poden actuar en el marc de les normes.

 

"No poden saltar-se les normes o fer-les a la seva mida, com va passar en aquests dies vergonyosos en el Parlament de Catalunya. Per això els independentistes no volen parlar d'això, volen oblidar-ho", ha advertit.

 

Els dies 6 i 7 de setembre de 2017 el Parlament va aprovar la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre i la llei de transitorietat jurídica, amb una reforma exprés del reglament en contra de l'opinió dels lletrats de la cambra catalana.

 

Aquest dia, ha dit Borrell, la majoria "va atropellar" els drets de la minoria i va ser "una cosa semblat" al que està succeint ara a Hongria amb els qui "es creuen que amb les majories poden fer el que els doni la gana". Per a molts, ha continuat, el que succeeix a Budapest és "un cas paradigmàtic" d'un comportament que "per molts es distancia de les regles de funcionament de la democràcia liberal".

 

"Per molta majoria que hi hagi hi ha coses que no es poden fer, com actuar fora de la Constitució", ha insistit, "no es pot actuar com si s'hagués reformat, o ignorar-la". Segons ha dit, d'això va parlar el dimarts amb el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjorn Jagland, que "va ser molt clar" en dir que Espanya és un Estat de Dret i que fora de la Constitució "és el caos".

 

La petició del Parlament Europeu sobre Hongria necessita ara l'acord unànime dels Governs europeus, així que el ministre ha reconegut que és difícil que finalment es produeixi. Això sí, ha saludat que la UE disposi d'aquests mecanismes per "corregir les desviacions en l'ús del poder".

 

Sobre la multitudinària manifestació independentista amb motiu de la Diada, ha assenyalat que l'independentisme "utilitza el dia que és la festa de tots per expressar la seva reivindicació" i ja se sap que hi ha més d'un milió de persones a favor de la independència "per les diferents votacions que s'han produït".

 

En aquesta ocasió, creu que l'existència "del que ells criden presos polítics" —segons ha puntualitzat després d'un lapsus— ha generat "més reivindicació i mobilització".

 

Així, està convençut que "no hi ha res nou", sinó que el que es va veure aquest dimarts és el mateix que l'any passat i tornarà a veure's el que ve, perquè "no és un problema que es resolgui en un any", sinó que haurà de resoldre's, com està intentant el Govern, "amb voluntat política de diàleg i de negociació".Comentaris
X*2
Els "gobiernos" de'Espanya i Hongria, és la mateixa merda feixista
Ets un pobre diable , Borrell
Si Europa fos un ens com cal , la teva españa faria anys que hauria estat exclosa : un dictador que va morir al catre (llàstima)) , Una monarquia que és una casa de putes , el partit polític mes ccorrupte de la ue governant . I podria allargar-ho molt més ,
ganxó
Això mateix Sentor Borrell: Europa vol negar el vot a Hongria, pel seu sistema repressiu, justicia parcial i poc democràtic, i el referent no és Catalunya si no la seba Ñ. O sigui prepari's a passar vergonya, si és que en té , clar.
Norman Bates
I jo comparo Espanya amb Turquia.
Borrell se supera a sí mateix
Crec recordar que el TC va declarar legal la reforma del reglament. I que la opinió dels lletrats no és vinculant. I que el mateix govern espanyol ha fet us de la tramitació exprés sense més escarafalls. Quant al referèndum d'independència, Zapatero va derogar la llei d'Aznar que el prohibia. No diu res, en canvi, del filibusterisme de PP, Cs i PSC que justificava la tramitació ràpida.
Borrell, ets un fantasma
I si a Espanya s'hagués, per exemple, colpejat a milers de persones pel simple fet d'intentar votar? Què hagués passat? Ah, ostres, que va passar!
ALF
Borrell eatàs malalt. Fes-ho mirar.
espsña estat criminal antidemocratic
El que va passar l'u d'octube amb uns policia salvatge pegant cri.inalment no es comparavle amb Hungria i la,UE va demoastrar que es una unio de CRIMINALS FEIXISTES purament antidemocratics. Junckers es hitler
TRUCAFORT
Un babau que no veu més lluny del seu nas. Espanya = Turquia. !! SOM REPÚBLICA!!
Au va
Borrell plega i dixa de fer el RIDÍCUL no vols veure que ja t'has fet gran i et patinen les neurones?
Don José
De fet, recordo que el marit de Violant d'Hongria va tallar la llengua a un senyor per difamar i mentir. Una vinculació de Catalunya amb Hongria molt "pillada" com es diu ara. Però la semblança d'aquest raier de pega amb un ministre d'Erdogan és més que una simple broma. Mireu sinó la penosa entrevista de la BBC.
El desinfectador de catalans vol fer-se perdonar l'entrevista a la BBC
Nosaltres també podem comparar el Pepe Borrel amb un senyor molt odiós que portava un bigoti ridícul, ell voldria fer el mateix que aquest, però no pot.
Ostres
Per dir aquestes bajenades et paguem Borrell? ,au va tingues una mica de dignitat i jubilat home que segur que tindràs una bona paga com tots els fatxes corruptes com tu
...SIEGFRIED...
...SI LOS CATALANES INDEPENDENTISTAS NOS HACEN LO QUE NOS HACEN A LOS CATALANES CONSTITUCIONALISTAS CUANDO GOBIERNAN SIENDO UNA AUTONOMIA,IMAGINAOS LO QUE NOS HARIAN SIENDO UN ESTADO INDEPENDIENTE...
Majories que aixafen minories
es el que passa al Congrés dels Diputats espanyol. En Catalunya, els que són minoria tenen possibilitats d'ésser majories, és suficient amb que els catalans els votin, al Congrés espanyol així no passaria mai perquè domograficament no és possible, 5,5milions de votants catalans no podrien ser mai majoria contra 30 milions de votants espanyols. Això sí que és una dictadura per molt democràtic que ho volgueu presentar.
espanya= turquia i veneçuela
...
Ya nos considera un Estado entonces
Xou
Dedicate a cuidar cabras , No te has enterado q Ungria y Ñ , son de comportamiento muy semejante
Catalunya és com Hongria...
... quan pertanyia a l'imperi Austro-Hongarès, on manaven els austríacs. Pregunteu-los ara si volen tornar a aquesll passat de subordinació
Borrell té tota la raó
No li enteneu, secessionistes, perquè el vostre quocient intel·lectual té dues xifres justetas (no hi ha més que veure els comentaris) i el de Borrell té tres i s'allunya molt de les vostres dues xifres.
Liró
Sr. Borrel vagi a pastar fang aCs de la maneta del sr. Valls, potser es aquella dita catalana de cul i merda.
El desinfectador de Abengoa
Zotal, chaquetapana y cal viva...
...SIEGFRIED..., ...cada vegada pixes mes fora de test que l'anterior...
Minories que volen imposar-se a base de violencia
....teniu el que us mereiceu, presó, exili... aixó pasa per voler robar-nos els nostres drets. A ser espanyols, a ser europeus. Al qui roba: presó!
David
I si hi hagués passat el que va passar l'1-O?
Joan Jaume
Carall, nos compara amb un Estat, proper esforç mental senyor Borell, volem que el país de referència sigui amb Dinamarca !
Este es mi chico
Una de cal y dos de arena.
un senyor antic i infectat
I jo opino que la paraula del "desinfectador" Borrell val meyns que una merda seca, te diarrea mental , quan parla la caga.
JAC
Siegfried: echa un polvete y a dormir..
PALLASO
Per això us heu abstingut a la votació per sancionar Hungria ?
Anna
Borrell, quin greu em sap que siguis nascut a Catalunya i tinguis cognom ben català. Ets un fatxa reprimit !
Mari
Que te has press,vell carcamal?...A més de oportunista,mentider,tan 'mono',que havies quedat a la entrevista anglesa,oi?...Europa com dius tu,posarà el Crit al Cel,com dius tu,quan vegi que després de la 'brutalitat ',del 1 Octubre pasat,tot segueix igual,O pitjor.Com va dir algú,'Diferentes Petros,però con el mismo collar'.Per cert,per 'celebrar',el bon rotllo,perdó,volia dir 'dialeg'heu prohibit Referèndum Legal,i ens envieu 500 piolins més,per Seguretat? De qui?...2800Polis Nacionals,mes160
Mari
2800 polis nacionals,més 1600 guàrdies civils,més 500 polis més,fan untotal de3900 Agents,(legalment reconeguts),potser ni hi ha de incògnit,qui lo sa?...3900 per la nostre Seguretat'...I tot per el 1 de Octubre,gràcies!...Ens reconforta tante 'proteccio'...I per acabar de arrodonir,aneu i ens envieu el senyor Togores,com a cap de tots,tots recordem el 15/M,oi?...,Tot un personatge...,gens violent,oi?...I amb un historial impecable,envers el tracte BBC a periodista de i gent que es 'manifesta',
Ana
3900 entre policies i guàrdies civils tots per el 1 de Octubre de aquí uns dies,Gràcies!...Ens sentimmolt més segurs are...
Ramon
Quants comentaris borderlines. Segurament els escriu el mateix controlador imbècil que en censura de bons.
Aquest home vol cremas tot el capital politic que l’hi queda a devant d’Europa.
Per mi endavant.
Sieg fried los catalanes no te hacemos nada excepto aguantarte
siempre tienes la oportunidad de irte a Uruguay.
Sofia
Al que diu que Borrell té tota la raó.... Vigila que a tu se r'escapa la última neurona que et queda.
Joan
Com explica que el seu estat voti en seu del parlament europeu en contra de les sancions a Hongria i al mateix temps - en flagrant contradicció - compari aquest estat amb l'enemic d'Espanya que considera a Catalunya?
nada nuevo a cara aal sol
La verdadera cara de los ppsoe'ss.
remigio III
Borrell té raó, però aplicat a borbonia. L'agressió als ciutadans catalans per voler votar, ni Orban s'haguera atrevit. A la República Catalana s'ha fet igual que franco va fer a la república española. Matar, destruir, silenciar i de la terra erma fer brotar una falsa societat, immersa en la corrupció i la desesperació.
ciutada del mon
res de nou els indepres ni entenen res, el seu cervell adoctrinat no dona per mes ni pensen ni llegeixen res, nomes insulten i aixi ens va a catalunya amb la meitat del pais convertits en cafres tribals adoctrinats i provincians.

envia el comentari