Borrell admet que no pot "impedir" l'obertura de les delegacions catalanes

El ministre d'Exteriors espanyol s'oposa a la posada en marxa de les oficines però dona per fet que la Generalitat no farà cas al document perquè "no és vinculant"
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu
Josep Borrell, en una imatge d'arxiu | ACN

El ministre d'Exteriors espanyol Josep Borrell ha admès aquest divendres que no pot evitar l'obertura de les delegacions catalanes a l'estranger tot i l'informe desfavorable emès. "La llei fa que haguem d'emetre la nostra opinió, però no podem fer res per impedir-ho, ja que l'informe és purament informatiu", ha afirmat en declaracions a la premsa. Segons ha explicat, la posada en marxa de les oficines catalanes "no es correspon amb l'estratègia de política exterior de l'Estat" ja que en el passat s'han utilitzat "fonamentalment per potenciar el procés i desacreditar Espanya". "Creiem que el nostre informe havia de ser desfavorable. No podem aplaudir però tampoc no podem impedir-ho", ha justificat.

 

Les delegacions, ha insistit, són "instruments al servei del procés independentista". Amb tot, Borrell ha repetit que l'informe és "preceptiu però no vinculant" i que, en conseqüència El Govern pot no fer-li cas. "I ja sabem que no l'hi farà, per tant seguiran endavant i només podrem recórrer als tribunals quan les accions siguin contràries a la llei", ha afegit preguntat per quines accions emprendrà el govern espanyol.

 

"La llei estableix que el govern, a través dels ministeris d'Exteriors, Hisenda i Administracions Públiques, ha d'emetre un informe obligatori, però no vinculant, que expressa una opinió que es pot seguir o no", ha conclòs.Comentaris
Vomita odi
Així doncs, al feixista només li resta que parlar malament del seu poble (Catalunya), és tant l'odi que emmagatzema vers tots nosaltres, que ni la dignitat ni la honestedat a les que l'obliga el seu càrrec l'impedeixen escampar-lo per a tot el món.
imbècil
Multimilionaris d'esde que va ser ministre , això és la cova d,Ali baba i els 40000 lladres
Doncs si reconeixes
que dintre de les teves atribucions "no pots impedir-ho"; digues solsament que no "t'agrada" i després tanca la boca, mossegat la llengua, "traga quina" i aguanta. Es tot el que pots fer.
Pere-perot
Es un pobre unitarista frustrat.
Xavi
Quin rotllo no? No poden prohibir que es de les úniques poques coses q sap fer marxem ja d’espanya I tothom i guanyarà ells i nosaltres.
Aureli 1
Per desacreditar apaÑa no cal cap delegació ja es degrada tota sola. Europa ja està veient de que va tot plegat en aquest país : ni democràcia, ni drets fonamentals, res de llibertat d'expressió i un llarg etcètera . Hem de marxar ja !!
Sisco
Ets un mentider compulsiu, gracies a aquestes delegacions les empresses han pogut sortir a vendre a fora i que les exportacions vagin força bé, perquè si fos per les ambaixades que son totes unes inútils, encara exportaríem una miseria.
enric
sr burroell diu burrades

envia el comentari