Borrell admet que no pot "impedir" l'obertura de les delegacions catalanes

El ministre d'Exteriors espanyol s'oposa a la posada en marxa de les oficines però dona per fet que la Generalitat no farà cas al document perquè "no és vinculant"

 

El ministre d'Exteriors espanyol Josep Borrell ha admès aquest divendres que no pot evitar l'obertura de les delegacions catalanes a l'estranger tot i l'informe desfavorable emès. "La llei fa que haguem d'emetre la nostra opinió, però no podem fer res per impedir-ho, ja que l'informe és purament informatiu", ha afirmat en declaracions a la premsa. Segons ha explicat, la posada en marxa de les oficines catalanes "no es correspon amb l'estratègia de política exterior de l'Estat" ja que en el passat s'han utilitzat "fonamentalment per potenciar el procés i desacreditar Espanya". "Creiem que el nostre informe havia de ser desfavorable. No podem aplaudir però tampoc no podem impedir-ho", ha justificat.

 

Les delegacions, ha insistit, són "instruments al servei del procés independentista". Amb tot, Borrell ha repetit que l'informe és "preceptiu però no vinculant" i que, en conseqüència El Govern pot no fer-li cas. "I ja sabem que no l'hi farà, per tant seguiran endavant i només podrem recórrer als tribunals quan les accions siguin contràries a la llei", ha afegit preguntat per quines accions emprendrà el govern espanyol.

 

 

"La llei estableix que el govern, a través dels ministeris d'Exteriors, Hisenda i Administracions Públiques, ha d'emetre un informe obligatori, però no vinculant, que expressa una opinió que es pot seguir o no", ha conclòs.

 

Comentaris