Borràs respon Lambán sobre l'entrada al Museu de Lleida: "Implacable sí que va ser. Impecable no i respectuosa tampoc"

Lamenta que el president del govern aragonès "doni lliçons" de conservació quan "és obvi que la humitat no va bé a les peces"
La consellera Borràs durant la reunió del Consorci del Museu de Lleida
La consellera Borràs durant la reunió del Consorci del Museu de Lleida | ACN

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha lamentat les paraules d'aquest dimarts al matí del president del govern aragonès, Javier Lambán. Pel que fa a l'afirmació de Lambán que l'entrada al Museu de Lleida va ser "respectuosa" i va respondre a una "actuació impecable" de la justícia, Borràs ha respost que "implacable sí que va ser. Impecable no i respectuosa tampoc". Sobre la declaració del president aragonès sobre que qui "podria donar lliçons a Catalunya" en conservació d'obres d'art és l'Aragó, la consellera Borràs respon que "nosaltres no donem lliçons però tampoc acceptem rebre-les quan hem fet la nostra feina correctament" i quan "és obvi que la humitat no li va bé a es peces".

 

Borràs no entén que Lambán qualifiqui de "respectuosa" l'entrada policial al Museu de Lleida per endur-se les 44 obres d'art de Sixena. En aquest sentit li ha recordat que el ministre de Cultura que en aquell moment ostentava, "per vergonya de l'aplicació de l'article 155", la responsabilitat al govern català, "no va voler ni tan sols signar ni fer-se responsable d'aquesta execució provisional". "Per tant no crec que es pugui parlar de respecte", ha destacat.

  

 

 

Pel que fa a la conservació de les peces, Borràs ha assegurat que "no pretenem donar lliçons però tampoc rebre-les". El Museu de Lleida ha fet la seva feina en la conservació, la protecció i la difusió d'aquestes obres correctament, ha dit. "Nosaltres no critiquem res, però demanem explicacions perquè ens preocupa l'estat de les peces i el seu benestar". Borràs ha recordat que el Museu de Lleida ha demanat en dues ocasions conèixer en quin estat es troben aquestes peces perquè "no sabem en quin estat es troben" i "no obtenim resposta".

  

 

 

Finalment la consellera de Cultura ha dit que no volien que la qüestió es judicialitzés però que un cop arribats a aquest punt, "ens correspon defensar el que considerem que són els nostres drets i això farem". "Ens toca defensar es nostres interessos i per tant tornar al Museu de Lleida que és on han de ser", ha conclòs.

  

 

 

Borràs ho ha dit després de la reunió del Plenari del Consorci del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal que s'ha celebrat aquest dimarts. La consellera ha destacat que s'hi ha parlat de fets ordinaris "tenint en compte els fets extraordinaris que hem estat vivint i el dia en què ens trobem". "Avui fa un any que va ser executada una sentència provisional amb gran dolor per part del Museu, de Lleida i també de la resta de Catalunya", ha lamentat.Comentaris
Montgat
Es certa l'aparició de Laura Borràs a la propera temporada de narcos?
Xavi
Ni té res a veure amb l'article ni ho fonamentes amb res. D'això s'en diu un Trol. Tires la pedra i amagues la ma. Si jo fos el moderador no ho hauria ni publicat
Xavi
I per cert, consellera menys paraules sobre Xixena i per quan alguna subvenció pels amics o una paperina pels intims?
QUE US PREOCUPA L'ESTAT DE LES PECES? GENS NI MICA¡¡, ES MES M'EN ALEGRARIA MOLT QUE ES FESIN MALBE FINS QUE ES TORNESISN IRRECUPERABLES, NO ENS LES HAN EXPÒLIAT? DONCS APA¡¡ ARA QUE LES RESTAURIN IPAGUIIN ELLS¡¡, NO VA DIR EL lAMBAN QUE SABEN MES DE RESTAURACIÓ QUE NOSALTRES DONCS TOT PER ELLS¡¡, SUPOSO QUE ELS CATALANS NO SERAN TAN BABAUS D'AJUDAR-LOS OI? I LES QUE ARA "RECLAMEN" RES DE RES¡¡ JA NO TENIEM QUE ACATAR LA SENTENCIA ANTERIOR, ERA IL.LEGAL ,
Bernat C.
Posats a parlar clar i català, ho podríem explicar com un robatori per malfactors protegits per la GC i beneplàcit de la judicatura que últimament ens acompanya tant en la tasca d'arruïnar-nos.

envia el comentari