El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs, Puigneró i Torra participaran a la 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu
  • CA

La presidenta del Parlament, Laura Borràs; el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i l’expresident de la Generalitat Quim Torra seran alguns dels ponents de la 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu. Així ho ha anunciat l’organització en el seu programa d’actes, que també inclou ponències de consellers com Josep Maria Argimon, Gemma Geis o Laura Vilagrà –aquesta darrera en un curs paral·lel de la Fundació Josep Irla-.

Les jornades, a Prada (Catalunya del Nord), començaran el 16 d’agost i acabaran el 22. L’edició d’enguany duu per lema Fer dels Països Catalans una nació normal. En el cas de Borràs i de Torra, la ponència que duran a terme és Les institucions i Catalunya, que també comptarà amb la presència de Jordi Casassas, president de la UCE, el 19 d’agost. Puigneró, per la seva banda, serà l’encarregat de cloure les jornades el 22 d’agost, juntament amb el president de la Fundació UCE i l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Domènec Ros, i Jordi Casassas.

Participació de diversos consellers

D’altra banda, diversos consellers del Govern participaran també a les jornades. És el cas del titular de Salut, Josep Maria Argimon, que precisament inaugurarà els actes el 16 d’agost, juntament amb el batlle de Prada, Yves Delcor, i Joan Domènec Ros. La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, participarà al col·loqui Universitat, país i recuperació democràtica, acompanyada dels rectors de la UPF, la UPC i la UB Oriol Amat, Daniel Crespo i Joan Guàrdia, respectivament.

La consellera de la presidència, Laura Vilagrà, serà a la ponència Reflexions sobre Catalunya, una nova etapa organitzada per la Fundació Josep Irla en el marc de les seves XII Jornades, i se celebrarà el 19 d’agost. A més, l’exconseller d’Interior Joaquim Forn també serà a la Catalunya Nord i conduirà la ponència ‘Fora de la presó’, el 18 d’agost.

Les ponències versaran sobre diverses temàtiques, com per exemple la crítica literària catalana, la llengua catalana i els mitjans de comunicació en relació a infants i adolescents, i “l’espoli” al Museu de Lleida. També hi haurà una xerrada dedicada al corredor mediterrani i a l’aeroport de Barcelona. A més, el 18 d’agost està prevista una ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, al cementiri de Prada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa