Borràs no farà una ronda de consultes fins que tingui la certesa que Aragonès pot ser investit

La presidenta del Parlament avança que aquesta vegada els contactes amb els grups seran telefònics

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no farà una ronda de consultes fins que tingui la “certesa” que el candidat d’ERC, Pere Aragonès, té possibilitats de ser investit president de la Generalitat. En una entrevista a l’ACN, Borràs ha descartat així que es produeixi una altra investidura fallida i considera que Salvador Illa (PSC) és un candidat “no viable” ja que té una majoria de vots en contra. La presidenta de la cambra catalana ha avançat que probablement aquesta vegada la ronda amb els grups tindrà un format telefònic i davant les peticions de diversos partits perquè faci ja aquesta ronda, Borràs ha respost que té contactes informals per prendre la temperatura a les negociacions.

El país no està per fer investidures fallides i, per tant, quan es faci serà perquè ha de ser exitosa“. D’aquesta manera taxativa Borràs ha deixat clar que no permetrà que hi hagi una altra investidura fallida i, per tant, que no convocarà el ple corresponent fins que no tingui clar que Aragonès té possibilitats de prosperar.

Segons Borràs, la ronda de consultes és formalment el “tràmit” que dona pas a la investidura però ha volgut deixar clar que el fet que no hi hagi hagut una segona ronda no vol dir que no conegui l’estat de les negociacions. I és que, segons ha explicat, de manera informal es veu amb representants dels partits pràcticament cada dia. La presidenta del Parlament no ha volgut fixar una data per a la ronda de trucades i s’ha limitat a dir que “quan la feina estigui prou madura serà quan la investidura serà possible“.

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha dit que tornarà a traslladar a Borràs que vol sotmetre’s a un debat d’investidura, però la presidenta del Parlament creu que la situació no ha canviat i que només hi ha un candidat, Pere Aragonès. “Escoltaré Illa com la resta i si constato que la situació és la mateixa tindrem el mateix candidat. No es tracta de voler ser candidat sinó de tenir la viabilitat de ser-ho”, ha replicat davant la insistència d’Illa. Borràs considera que el dirigent socialista continua tenint una majoria de vots en contra la seva investidura. “Si diem que no farem una nova investidura fallida, no farem una sessió d’investidura on hi hagi la majoria de vots en contra. Hem de ser seriosos“, ha conclòs.

Comentaris

  Ramon 03/05/2021 2:44 pm
  Cada cop més fan de la nostra Presidenta del Parlament.
  El cit campejador 03/05/2021 11:37 am
  Aquesta dona és la cosa més supremacista, autoritarista i feixista que hi ha a Catalunya. Podriem dir que és la Rocio Monasterio a la catalana.
  154
  73
  Respon
   Jo 03/05/2021 2:14 pm
   Perdona, però tu ets un impresentable, noi m'ha sortit així, que hi vols fer.
  Jeroni 03/05/2021 11:30 am
  Els politics que vàrem votar estan demostrant una incompetència insultant I devastadora.
  23
  25
  Respon
   Jo 03/05/2021 2:17 pm
   Els que jo vaig votar de moment NO.

Nou comentari