El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs: “L’acord és tan ambigu que podria voler dir que no es pot parlar de res”
  • CA

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha considerat que l’acord ERC-PSOE sobre una taula de negociació entre governs és “tan ambigu” que “en principi permet parlar de tot però podria voler dir que no es pot parlar de res”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Borràs ha dit que troba a falta “garanties” de compliment en el document de l’acord que es va fer públic ahir dijous. Assegura que el PSOE li ha traslladat que no està disposat a parlar d’autodeterminació i ha preguntat: “Haurem investit president Sánchez a canvi d’una taula buida de continguts?”. D’altra banda, ha donat per fet que el president Torra trucarà el president Pedro Sánchez una vegada sigui investit per reprendre la feina i ha recordat que en l’última trucada telefònica que van tenir es van emplaçar a trobar-se.

“Si hi ha voluntat de seure i parlar és evident que el president de la Generalitat i JxCat han demostrat en tot moment la predisposició a fer-ho”, ha insistit. Per a Borràs, el document de l’acord ERC-PSOE de poc més d’una pàgina és “vague, ampli i intenta donar un caràcter extraordinari a una cosa que hauria de ser ordinària”. I és que, per a la portaveu de JxCat al Congrés, que la gent segui a parlar és el fonament de la política i “ja s’estava fent”.

Borràs ha citat que l’escepticisme que expressa ERC respecte al PSOE s’hauria d’haver traduït amb “garanties” de compliment en l’acord. I en aquest sentit, ha recordat que en el marc de les negociacions de Pedralbes es va parlar de la figura d’un relator que ara no apareix a l’acord. La figura del relator va ser, precisament, el detonant que va trencar les negociacions entre governs ara fa un any.

Pel que fa a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que avui divendres podria inhabilita el president Torra per la via exprés sense esperar el Tribunal Suprem, Borràs ha dit que seria una “agressió fonamental a la principal institució del país” i que, per tant, no hauria d’interpel·lar només a qui presideix la institució i a la formació que li dona suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa