Borràs insisteix que JxCat és l’alternativa a un tripartit

Es mostra "disposada" a negociar amb l'Estat però insisteix que cal un relator

La número 2 de la candidatura de JxCat el 14-F, Laura Borràs, ha avisat que a Catalunya “el tripartit is coming” [“s’apropa el tripartit“] i ha assegurat que a les eleccions s’haurà d’escollir entre ella o el candidat socialista, Salvador Illa. “Les eleccions van de Salvador Illa o Laura Borràs, van de submissió o dignitat i manteniment del rumb que tenim per continuar endavant la persistència“, ha dit en una entrevista a ‘El Nacional’. D’altra banda, Borràs s’ha mostrat “disposada” a negociar amb l’Estat i a “seure a una taula de treball amb una agenda i uns objectius”. Per negociar, però, la candidata recupera la figura del relator i diu que cal un tercer que “doni compte dels incompliments sistemàtics de l’Estat amb llum i taquígrafs”.

En relació a les eleccions, Borràs ha assegurat que JxCat és “l’única garantia” d’evitar un govern “com el que es té a Madrid amb el suport d’ERC” perquè “un tripartit podria ser molt negatiu per a Catalunya”. Segons la candidata efectiva de JxCat, el moviment d’Illa per encapçalar els socialistes a les eleccions “obeeix a mals auguris electorals” i diu que “el tripartit is coming“.

La número 2 a la llista de JxCat ha dit que després del 14-F no vol “un Parlament sotmès” perquè, segons assegura, ja ve d’un que ho ha estat. A més, ha lamentat que fins ara “no tots els vots independentistes han servit per avançar cap a la independència”.

En ser preguntada per quin és el full de ruta que JxCat proposa per avançar cap a la independència, Borràs ha dit que en context de “repressió” seria “molt imprudent donar més pistes de les necessàries” a l’Estat i, per tant, creu que no ha de ser públic.

La figura de Puigdemont

En ser preguntada pel paper de Carles Puigdemont a la candidatura, Borràs ha dit que Puigdemont “no és candidat a res, és el president no només de JxCat sinó de la Generalitat”. En aquest sentit, ha explicat que és el número 1 perquè volen “reivindicar la seva legitimitat” i ha assegurat que seguiria encapçalant la candidatura “hi hagués hagut qui hi hagués hagut a l’urna 1”, que és on es va escollir la candidata efectiva. “Segurament molesta molt que hi sigui, però el president hi és per recordar-nos la manca de normalitat democràtica en què ens torbem”.

Nou comentari