Borràs: “Hem de tenir un govern fort, no un govern Frankenstein sense horitzó nacional”

La candidata de JxCat diu que s'ha de basar "el compromís d'avançar cap a la independència"

La candidata de JxCat a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, assegura que les comicis són “decisius” i que cal un govern “fort, nou i basat en el compromís cap a la independència”. En un acte a Girona, Borràs ha dit també que continuaran “plantant cara en tots els fronts” però que això només és possible amb un govern que “no siguin Frankenstein” i “sense horitzó nacional”. La candidata també ha assegurat que continuaran exigint “la llibertat” i “solucions polítiques” i que cal continuar pressionant el govern del PSOE i Unides Podem per tal que la sentència de l’exconseller Lluís Puig tingui conseqüències i els líders independentistes surtin de la presó. “Tindrien capacitat per fer una llei d’amnistia però el que no tenen són les intencions”, ha insistit.

Per a Borràs, cal que el govern que surti de les eleccions previstes per al 14 de febrer tingui clara la “prioritat” d’aconseguir “tota la capacitat de gestió i tots els recursos econòmics i l’horitzó de la independència, que és l’eina que ens ha de permetre resoldre tots els problemes presents i futurs”. La candidata de JxCat també s’ha referit a l’arxivament de la causa contra Adrià Carrasco. En aquest sentit, ha dit que demostra que “no hi havia res més per persecució política per part de l’Estat espanyol” però que “aquesta és la via que han triat”.

Per la seva banda, la cap de llista per Girona, Gemma Geis, ha dit que confien en la victòria de JxCat per poder “avançar cap a la independència i fer les institucions més fortes”. La número 2 i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afegit que ja saben “qui no vol Madrid que guanyi les eleccions”. “A Girona sabem que el que hem de fer quan a Madrid no ho volen”, ha remarcat.

Comentaris

  Ramon 12/01/2021 11:36 am
  Mira, Laura, per si de cas no ho captes. Dir-ne "Govern rankenstein" de la mamarratxada absolutament inviable que promet el cuc del 155 és una metàfora molt bona per se. El problema és que es tracta d'una expressió que l'han aplicada a la majoria de govern espanyola mitjans espanyols d'oposició a sociates i pudents (Espanya, a diferència de Catalunya, hi ha algun mitjà d'oposició a sociates i pudents). I és clar, si fas servir la mateixa expressió, la reacció automàtica dels sicaris d'Espanya-ERC serà, ja ho està sent, que els netament independentistes som com VOX, com el PP. Rebequeria pueril, argumentari ridícul, ja ho sé, però atès que aquí a Catalunya tots els mitjans estan al servei d'Espanya-ERC, millor no donar-los aquestes facilitats. Ho entens, oi, compatriota? Parleu amb el President, va.
  Ramon 12/01/2021 11:29 am
  Ja he llegit algun sicari d'Espanya-ERC agafant-se en la relliscada que abans no he volgut dir-la. Aquesta expressió és una relliscada. Feu-me cas: deixeu-vos aconsellar per Jordi Pujol. Ell mai no les feia, relliscades així. Ell sempre rebregava els sociates i llurs mariatxis.
  Guillem Sans 11/01/2021 11:18 pm
  Frankenstein... Em sembla que la geganta del Pi no s’ha mirat al mirall. Si tenen el circ complert. En Canadell donant pasta als de la nova història perquè s’inventin que els catalans venim directament dels atlants. En Tremosa que no te ni idea del que parla... O intentem assolir la república amb gent moderada o estem perduts.
  23
  10
  Respon
  Ricard 11/01/2021 8:14 pm
  Anomenar a un possible govern de la Generalitat com a "Frankenstein" es afeblir-nos davant els radicals castellanistes que ocupen el nostre país. Un govern de la Generalitat pot ser "impossible", "heterogeni", "dispers" o "incoherent" però no Frankenstein. Per a Frankensteins ja tenim els annexionistes extremistes castellans. Albiach no sol ser massa receptiva als problemes que realment tenim.
  25
  12
  Respon
  Ramon 11/01/2021 5:03 pm
  Junts per Catalunya hauria de deixar-se aconsellar, guiar, per Jordi Pujol. Ell segur que advertiria de la gran relliscada en aquesta frase. Ja ho veureu, com la màfia sociata en traurà suc. Un suc demagògic i indecent, per descomptat. Però un suc que l'escamparan per tots els seus incomptables terminals mediàtics. Jordi Pujol no cometia mai errades així. Jordi Pujol sempre va menjar-se amb patates els sociates. No només en les eleccions. També en qualsevol debat (que per això també l'odien tant: la ràbia, la impotència de tantes i tantes vegades com el President els va rebregar).
   Ramoneta i puta 12/01/2021 10:29 am
   Fill meu, creus que'l Capo di Famiglia és el teu pare? Quin fàstic...
  Angelblau 11/01/2021 4:14 pm
  Força i endevant
  16
  18
  Respon
  Ramon 11/01/2021 3:29 pm
  Difícilment podríem tenir cap horitzó nacional amb aquell que, com l'ERC del Yoyas i el cuc del 155, té el nacionalisme català per nazi.

Nou comentari