Borràs espera tenir enllestida la llista de JxCat en una setmana

Avança que Puigdemont ocuparà el lloc que consideri

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha celebrat aquest dilluns els resultats de les primàries de la formació, que ha definit com un exercici de “radicalitat democràtica” que ha estat “extremadament participatiu“. Les primàries han servit per elegir sis llocs de la llista de Barcelona –que encapçala ella- quatre de Girona, tres de Lleida i tres de Tarragona. Ara, ha dit la llista “es completarà amb un equilibri que ha de ser territorial, sectorial, generacional i qualitatiu”. El procés, segons Borràs, conclourà a finals d’aquesta setmana o a principis de la següent. Pel que fa al president Puigdemont, ha dit, “hi ha unanimitat dins de JxCat que ocuparà la posició que ell determini”.

Borràs ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa al Congrés on ha qualificat de “valent” el pas del seu partit de donar la veu a la militància perquè elegeixi en dues voltes la candidata i els primers llocs de les llistes. Ara, “a partir d’aquest moment es posa en marxa el procés de confegir aquestes llistes electorals” de manera que “es respecti la votació” i es completi “amb un equilibri que ha de ser territorial, sectorial, generacional i qualitatiu”.

“Esperem poder tenir enllestida al llista a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent·”, ha dit. Respecte al lloc de la llista del president Puigdemont, “hi ha unanimitat dins de JxCat que ocuparà la posició que ell determini”. “No és el candidat a res, és el president de tots, i per tant quan ell doni a conèixer quina posició ocuparà, des de JxCat estarem atents a conèixer la seva opinió i la respectarem com no pot ser d’altra manera“.

Preguntada per si l’elecció del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, com a número dos de la llista de Barcelona pot complicar un hipotètic acord postelectoral amb ERC, Borràs ha afirmat que “tots els candidats treballen per tirar endavant el projecte de JxCat“.

Nou comentari