Borràs es compromet a activar la DUI abans del 2025

La candidata proposa declarar la independència assumint set compromisos a compartir amb ERC i la CUP

La candidata de JxCAT a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha estès la mà aquest dissabte a ERC i la CUP per formar un Govern independentista després del 14-F i “crear en aquesta legislatura les condicions” per implementar la república activant la DUI. Borràs ha dit que si guanya les eleccions el primer que farà serà trucar Pere Aragonès i Dolors Sabater per oferir-los la possibilitat de fer “un govern independentista unit, decidit i valent”. La candidata ha afegit que “el millor referent és l’1-O, la pauta que  marca el camí per anar endavant”.

Document: el compromís de JxCAT per activar la DUI la següent legislatura

Borràs ha reclamat que el 14-F suposi “un canvi d’etapa” que serveixi per donar “un nou impuls al procés independentista”, revalidant la seva majoria parlamentària. A més a més, ha reivindicat que el proper Govern prepari les condicions en la propera legislatura per fer efectiva la independència. Borràs ha afegit que els catalans “no podem esperar definitivament” davant de la “involució” de l’estat espanyol. “Si ells no volen negociar en aquests termes, haurem d’avançar”, ha advertit la candidata.

Borràs ha detallat els següents set compromisos per assolir la independència:

—Adoptar una actitud ferma, activa i vigilant i si s’escau de resistència i desobediència institucional per contrarestar qualsevol intromissió en relació a les institucions del nostre país.

—No acceptar ingerències polítiques ni jurídiques ni administratives contra la sobirania del Parlament, amb l’assumpció de tots els riscos i conseqüències de l’actitud de fermesa en un context de repressió manifesta. 

—Adoptar un compromís d’actitud de defensa activa dels drets civils, no col·laborar amb la repressió de l’Estat, es prendran totes les mesures per blindar els exercicis del dret a la manifestació i expressió.

—Assumim el mandat de planificar i desplegar conjuntament amb el Consell per la República els canvis tecnològics, legislatius i administratius per la transició ferma cap a la república catalana.

—Assumir el compromís de desplegar amb el Consell per la República una acció internacional per aconseguir suports i reconeixements futurs de Catalunya.

—Assumir el mandat de minimitzar tota dependència actual dels poders espanyols, els oligopolis, diversificant els proveïdors.

—Assumir el compromís i mandat de dissenyar lleis i polítiques que garanteixin els drets, socials, econòmics i el progrés  del país més enllà de les competències del nostre estatut i assenyalar el camí de la república catalana.

—Assumir el compromís de culminar el procés i activar la DUI i mobilitzar el país per la seva defensa pacífica.

L’acte de campanya s’ha celebrat a les portes del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) amb la participació dels presos polítics Jordi Turull, Jordi Sánchez, Josep Rull i Quim Forn. Tots han defensat mantenir la lluita per la independència optant per la resistència i la determinació. Turull i Sánchez, a més, han fet referències a ERC —per bé que sense citar directament— per criticar la idea d’ampliar la base. Abans dels presos, el candidat per Tarragona, Albert Batet, també ha criticat l’estratègia dels d’Oriol Junqueras. De la seva banda, el president a l’exili, Carles Puigdemont, també ha intervingut amb un discurs per posar en alerta la ciutadania davant el propòsit de l’estat espanyol “d’arruinar” els catalans i les catalanes.

Comentaris

  ciutada del mon 01/02/2021 10:19 am
  jajajajaja al 2015 diu la paia, primer els 18 messos ara el 2025 la cup diu 2027 em pareix mossen junqueras. el mes llest perque sap que la indapandenchia es imposible, no dona data i parla d'eixamplar la base per pactar amb l'estat, l'unic que huies pot fer un nou estatut, mes federal, estil el de baviera, una mica lo que va fer el maragall, res mes lo demes son ocells a l'aire, mireu sra borras perque em temo que a aquest 2021, l'unic que declarara voste sera, ante el jutge per prevaricacio, ara be el seu segon el xenofob i supremacista macario canadell, el pallaso aquest de petrolis independents es quedara de cap de llista, un altre tarat feixista com el josep sort.
  Embustera. 31/01/2021 1:01 pm
  Como puede mentir tanto esta pava y los reducidos de cerebro creerla¿?, vaya nivel tienen los juntos y revueltos.
   Gali Boadella Montserrat 01/02/2021 2:31 am
   Les parece bien que Nicola Sturgeon de Escocia lo prometa? Ella si ho pot prometre. Es clar, al Parlament anglés hi ha gent civilitzada, i es pot presentar un projecta aixi. Pero a Catalunya no, un politic no pot portar al seu programa la independencia perque el critica tothom, catalans i no catalans. Es veritat, si ho diu la ficaran a la preso. Portem-nos be, sobre tot.
  Faltan comentaris, i molts 31/01/2021 7:59 am
  Només els més punyens, els que ensenyen les vergonyes i mentides dels processistes corruptgents. Què heu fet neteja Cot? Quant de mal a la Democràcia fan les subvencions de part a mitjans tant poc professionals com aquest pamflet corruptgent.
  135
  71
  Respon
  Ramon 30/01/2021 8:52 pm
  Perquè aquesta promesa electoral es pugui fer realitat, la condició prèvia i indispensable és que ERC es fumi una patacada de campionat. Només així, només si ERC implosiona i algú decent que hi quedi forci un canvi de rumb, el Procés podria reviscolar. Fer realitat aquesta promesa de la propera presidenta de la Generalitat serà difícil. Sense la patacada d'ERC, impossible.
  28
  80
  Respon
   Guaita tu, un troll!!! 31/01/2021 7:54 am
   perquè és impensable que un indepe ataqui a un altre indepe...
   Ramoneta i puta 31/01/2021 7:53 am
   Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Hauràs de tornar a veure al doctor, semble que tens un altre crisis d'estupidesa.
  Ramon 30/01/2021 8:36 pm
  Cada vot a Junts per Catalunya és una bona bufa a la galta d'Espanya-ERC. Una bufa d'aquelles que hi deixa la marca. OMPLIM-LOS LA CARA DE MANS!!!
  177
  243
  Respon
  JxCAT no té programa ni vergonya. 30/01/2021 7:59 pm
  Fer promeses falses d'aquesta envergadura i d'una forma tan explícita, us deixa sense cap mena de credibilitat. No és propi d'un partit que pretén governar.
  69
  41
  Respon
   Gali Boadella Montserrat 01/02/2021 2:33 am
   Nicola Suturgeon ho pot dir, pero la Laura Borrás no. A vegades als catalans ens falta sentit comú.
    Gali corruptgent, per les paraules els coneixereu... 01/02/2021 8:04 am
    Nicola no diu que tornarà a activar la DUI, entre altres coses perque els escocesos mai han activat la DUI. Menys mentides, corruptgents!
  Luisnomeacuerdo 30/01/2021 5:45 pm
  Joe como se nos viene arriba esta pava. Seguro que le ha cambiado ayer las pilas al satisfacer. Me encanta que el reino de España ponga y quite presis de la comunidad Autónoma cada vez que nos da la gana. A por ellos oeeeeee. !!!!!
  13
  176
  Respon
  jg 30/01/2021 5:37 pm
  los plazos, los plazos....van a ser vuestra perdicion....
  Angelblau 30/01/2021 4:35 pm
  Anem però que mol BÉ Laura. Tan sols cal mirar aqui sota per veure com treuen foc pels queixals els trolls i nyols assimilats. ENDAVANT
  348
  375
  Respon
   ange bleu 30/01/2021 7:06 pm
   Avez-vous pris vos médicaments contre la mémoire ...?
   63
   36
   Respon
   ange bleu 30/01/2021 6:56 pm
   C'est terrible, des 18 mois que vous dites maintenant que tout allait bien, que tout allait très mal, et vous le savez, mais que pouvez-vous dire? Si vous n'avez même pas les structures étatiques, la seule chose que vous avez est un gâteau mental de boules!
   94
   49
   Respon
   Mossen dels missals Ferrussola 30/01/2021 5:03 pm
   Fill meu, mentir és PedoCat.
   Si noi, 30/01/2021 4:43 pm
   Porteu manant 10 anys, aneu molt be per processar cap enlloc i mentrestant cobrant bons sous i menjarores. Per assolir la independència i cumplir el que prometeu, la semana dels tres dijous, oi?
   175
   61
   Respon
    BondiaCatalunya 30/01/2021 7:08 pm
    Això està molt bé. I el trencament amb el PSC a la DIBA per a quan?
  Endavant 30/01/2021 4:11 pm
  Endavant Laura, s',ha de tornar a la lluita. No es pot vèncer a qui no es rendeix. I aquesta vegada ho aconseguirem.
  240
  156
  Respon
   Amb un corruptgent al timó? No ho crec pas, son trileros... 30/01/2021 4:39 pm
   Pujol "ara no toca". Mas va organitzar una costellada de 3 respostes. Puigdemón va suspendre la dui en segons i va fugir. Torra... un pallasso que ha confrontat tothom fins trencar als corruptgents. On és la boleta?
   317
   245
   Respon
  Avi 30/01/2021 3:34 pm
  Ara ja es al 2025, i llavors amb no se quin rollo seras per al 2030 i aixi anirant tirant i enganyant a la gent, ja n'estic fart de tot aquest populisme
  263
  147
  Respon
  Pere Vallés 30/01/2021 3:30 pm
  jajaja jajaja jajaja jajaja
  15
  22
  Respon
  El cit campejador 30/01/2021 3:23 pm
  Diu la pija que si arriben al 50% dels vots (dels vots, no dels escons), anirà endavant amb la independència i demanarà que el Parlament declari que hi ha voluntat d'independència a Catalunya. I si no arriba, el que hauria de promoure, ella mateixa si es democrata, seria que el Parlament declari que no hi ha voluntat d'independència i deixar de donar la Riera fins a les següents eleccions.
  Gerard 30/01/2021 3:10 pm
  No us comprometeu massa, que després ja sabem que acabem abaixant el cap fent-nos els molt i molt dignes... Que ja portem de promeses i farols una dècada... De fet penso que tots, i dic tots, els partit haurien de signar en contracte les promeses pilar de les seves campanyes, amb la conseqüència de la dissolució si no es porten a terme... I dic portar a terme, no reeixir... Que això ja dependrà dels pebrots que hi posem tots com a col.lectiu... ells primer és clar...
  111
  11
  Respon
  Més fum Laura Hagrid? 30/01/2021 2:33 pm
  Si vau suspendre la DUI en segons i fugir, per què os hem de creure ara? Per què no la va activar el pallasso Torra?
  393
  312
  Respon
  sro284 30/01/2021 2:19 pm
  Y yo me comprometo que antes del 2025 estarás viviendo en Waterloo, después de una fuga en el maletero de un cinquecento!!! Juajuajuajua!
  14
  72
  Respon
   Pajaritu 30/01/2021 4:09 pm
   ¿Ya cabrá semejante jaca en ese maletero?
   25
   21
   Respon
  Parole, parole, parole ..... 30/01/2021 1:53 pm
  Només per mentir així, Laurita, et mereixes que ningú et voti.
  250
  140
  Respon
  Pepe 30/01/2021 1:39 pm
  Tens el meu vot!
  304
  27
  Respon
   Sempre hi ha candits... 30/01/2021 4:46 pm
   Els trileros compten amb ells per viure...
   150
   59
   Respon
  El mago de oz 30/01/2021 1:25 pm
  Menudas chorradas. No te lo crees ni tu. Y pensar que todavía hay gente que os cree!!!
  13
  70
  Respon
  Dr Sallop 30/01/2021 1:20 pm
  Se sap mes o menys el mes ?? es per dirlis als VASCOS que es preparin..... Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!1
  12
  24
  Respon
  Loli 30/01/2021 1:03 pm
  Sra. mía, que no le quepe duda alguna, cuenta Ud. con mi voto. Ver inhabilitar a otro Pechident, no tiene precio. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  Pajaritu 30/01/2021 1:00 pm
  ¿Ya llegará Ud. al 2025? Veremos lo que tarda el Supremo en inhabilitarla por prevaricación....

Nou comentari