El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs demana a Sánchez que confini la població per combatre el coronavirus
  • CA

Laura Borràs ha demanat aquest dilluns a Pedro Sánchez per videoconferència que confini la població per combatre la pandèmia del coronavirus. La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats ha reclamat també al president del govern espanyol que aprovi les mesures econòmiques que recull el decret presentat pel Govern. En paral·lel, també ha demanat a Sánchez que tanqui ports, aeroports i carreteres.

Pel que fa a les mesures econòmiques, Borràs ha reiterat a Sánchez la necessitat de suspendre terminis de pagament de tributs, Seguretat Social i quotes d’autònoms. També ha subratllat la necessitat d’aprovar indemnitzacions per als treballadors autònoms. A més JxCat considera essencial mantenir la remuneració dels treballadors que han de restar a casa per confinament, tancament temporal del seu lloc de treball, quarantena o cures. Una altra proposta és que s’estableixin línies de crèdit sense límit de liquiditat o assegurar que els ERTO no suposin una pèrdua retributiva ni comptabilitzin com atur.

Finalment es proposa suspendre pagaments de primes, subministraments, procediments públics i d’hipoteques bancàries, així com vetllar perquè totes les mesures arribin de manera prioritària a les pimes, als autònoms i als sectors més afectats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa