El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs lamenta que “defensar la sobirania del Parlament té costs democràtics a Espanya”
  • CA

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha donat suport al conseller d’Empresa i predecessor seu al càrrec, Roger Torrent, i als exmembres de la Mesa Josep Costa i Eugeni Campdepadrós. “Confirmat: la defensa de la sobirania del Parlament té costos democràtics a l’Espanya del s.XXI. Però respectar els drets i llibertats dels ciutadans i els seus representants ha de ser un deure a la Catalunya del 2021”, ha escrit a través d’un missatge a Twitter.

Borràs ha reaccionat així al fet que la Fiscalia hagi demanat aquest dijous un any i vuit mesos d’inhabilitació per a tots tres, per permetre debats sobre monarquia i autodeterminació quan eren membres de la Mesa. La Fiscalia també reclama un any i quatre mesos per a l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado. Per als tres primers planteja una multa de 30.000 euros, i per a Delgado la rebaixa fins a 24.000 euros. Els acusa a tots quatre d’un delicte de desobediència greu per haver permès debatre resolucions sobre la monarquia i l’autodeterminació el 12 i el 26 de novembre del 2019.

L’escrit del fiscal, al qual ha tingut accés El Món, considera que tots quatre van desobeïr les advertències i les providències del Tribunal Constitucional per tal que no tramitessin dues propostes de resolució sobre el dret a l’autodeterminació i sobre la monarquia espanyola en un plenari de 2019. De fet, el procediment d’instrucció dirigit per la magistrada Eugènia Alegret es va encetar per una denuncia de la fiscalia a la què Vox s’hi va afegir com acusació popular. Un procés que encara manté recusacions i recursos d’apel·lació dels mateixos processats.

En concret, les perquisicions van començar arran de la tramitació de dues resolucions, una el 12 de novembre del 2019 i l’altra el 26 de novembre del 2019, que el fiscal entèn que vulneraven resolucions del Tribunal Constitucional, sobre l’autogovern i que incloïa una reprovació a la monarquia. Els recursos de súplica s’havien presentat per l’admissió a tràmit de la querella tot i que alguns dels encausats ja no eren aforats, com el cas de Campdepadrós o Costa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 02, 2021 | 23:05
    Gonzalo desembre 02, 2021 | 23:05
    Palabra de "trapis".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa