Borràs fa fora un diputat de Ciutadans que l’acusava de “totalitària”

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha aprofitat el ple d’aquest dimarts per mostrar el seu suport al diputat de la CUP Pau Juvillà, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a sis mesos d’inhabilitació i a pagar una multa de 1.000 euros. Prèviament, la presidenta havia informat que no li retirarà l’acta de diputat tot i que la Junta Electoral Central li ordena que ho faci de manera preventiva encara que la sentència no sigui ferma. “Diputats, no defraudem la confiança que han dipositat en nosaltres els ciutadans. Mantinc ferm el compromís de preservar els drets i deures de tots els diputats, de la cambra”, ha dit Borràs, abans de dirigir-se directament al diputat de la CUP: “Pau, saps que jo i tots els diputats, al menys els que respectem la democràcia, estem al teu costat”. En aquest moment, els diputats d’ERC, JxCat i CUP, i el Govern en ple s’han aixecat en peu aplaudint a Juvillà, que ha mostrat agraïment aplaudint a la cambra, també de peu. En aquest marc s’ha produït la batussa entre Borràs i el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco.

Martín Blanco ha demanat la paraula “per a fer una crida a l’observança del reglament del Parlament i al deure d’imparcialitat de la presidència”, cosa que no ha estat acceptada per Borràs, que ha replicat al diputat de Cs. “Aquesta conversa, vostè i jo ja l’hem tinguda. Tinc atribuïda la facultat de dirigir els plens i estic fent ús de la meva intervenció inicial. No té la paraula, senyor Martín Blanco”, ha dit, provocant l’enfurismament dels diputats de Cs i del propi afectat, que seguia parlant i protestant pel discurs i l’actitud de la presidenta tot i no tenir el micròfon activat. “El codi de conducta del Parlament parla de bona educació, cosa que no està tenint vostè perquè no té la paraula. Segui o em veuré obligada a demanar que abandoni la cambra”, li ha etzibat Borràs.

Borràs l’ha advertit perquè no seguís cridant, però ha acabat expulsant-lo del ple. “Abandoni la sala, si us plau”, li ha dit. Altres diputats de Ciutadans com Carlos Carrizosa o Anna Grau han intentat aturar el ple demanant torns de paraula per denunciar el comportament “totalitari” de Borràs i picant a les seves taules. Davant una nova acusació del diputat Matías Alonso, Borràs ha respos: “Vostè no sap què vol dir totalitari, li demano respecte per conceptes que han costat la vida a moltes persones”. Al seu torn, Grau ha tornat a denunciar la “manca d’imparcialitat” de la presidenta de la cambra. “Demanant disculpes als convidats per la mala educació dels diputats de Cs, comencem el ple”, ha dit Borràs per a intentar rematar l’episodi i començar la sessió sobre salut mental.

Després de l’expulsió, Cs ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies que està estudiant demanar empara a la Mesa del Parlament i també al Tribunal Constitucional pel comportament de Borràs. Ho volen fer no només arran d’aquesta picabaralla, sinó per “una suma” d’episodis com aquest amb Borràs.

Comentaris

  Català Desembre 14, 2021 | 16:23
  No hi ha cap geperut que es vegi el gep. I els botiflers espanyolistes no se'l veuen
  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 16:38
  Nacho, tienes el apoyo de todos los catalanes de bien. Y a laurita...ya te llegará la hora, ya. Ya te arrastras frente al tribunal que te condenará por tu ignominia fascista. A toda cerda le llega su San Martín, y tu hora está muy cerca.
   Mala peça Desembre 14, 2021 | 17:23
   Tu gonzalo, ai no zangalo ni ets català ni ets de be. Ets un fachanda del tres al cuarto
   Franck BCN Desembre 14, 2021 | 18:19
   Saps la diferència entre una declaració institucional i un míting?...doncs això..
   gatemprenyat Desembre 15, 2021 | 09:50
   Molt bé, home, amenaçant a la presidenta del Parlament. Tal i com et comportes és el que ets. Qualsevol que es miri el vídeo veu la paciència que té la presidenta amb els diputats de Ciudadanos que no tenen cap altre propòsit que boicotejar el debat sobre la salut mental. Viuen d'això, de rebentar qualsevol cosa per fer-se les víctimes. L'odi que senten és tan bèstia que fins i tot en Matías Alonso, el militar espanyol, per contrast a les altres intervencions ciudadaneres, sembla moderat en la seva intervenció. Tela.
  martin el fachenda Desembre 14, 2021 | 16:39
  El facha martin blanco, està adoctrinat com a fasc'sta de ciudadanos, per crear polèmiques interessades. No és la primera vegada que falta el respecte a la MHP del Parlament Laura Borràs, però sobretot falta el respecte al poble de Catalunya i q la democràcia
  LLARENA dPENA Desembre 14, 2021 | 16:48
  Pocs actes amb tanta dignitat he vist desde fa temps al Parlament de CAT, el Govern i altres institucions, com els d'aquesta senyora, la nostre Presidenta del Parlament. Sobretot, des que ESGUERRO AUTONOMISTA, l'antiga ERC, està a càrrec de la gestoria de la GENE.
  Un català Desembre 14, 2021 | 17:13
  Es una vergonya tenir una activista com aquesta de presidenta del Parlament, no representa als catalans només als indepes
   Mala peça Desembre 14, 2021 | 17:24
   No hijo no, doblement no, tu ets un fachanda, i la MHP Laura Borràs, representa als catalans demòcrates
    Jordi LL Desembre 14, 2021 | 18:48
    Els independentistes catalans sou uns feixistes, us dediqueu a plorar des del 1714 i en el fons no sou més que uns nacionalistes egocèntrics. La sort és que vau néixer espanyols i morireu amb la mateixa nacionalitat.
     Ricard Desembre 14, 2021 | 19:49
     Ser "espanyol" ens treu el "feixisme" que dius que portem? Renoi, ser "espanyol" ho guareix tot!
      gatemprenyat Desembre 15, 2021 | 10:01
      Efectivament, perquè ser "espanyol" et converteix en un ésser de llum que, per pròpia natura divina, impossibilita insultar, menysprear i amenaçar als que no se'n senten. És més, ser "espanyol" és garantia de respecte als presidents dels parlaments catalans, als presidents de la Generalitat, com per exemple el president Companys, que no va ser mai empresonat, ni torturat ni afusellat per cap ciutadà espanyol. Ser espanyol t'impossibilita matar a ciutadans que no se'n senten, com Josep Maria Isanta, Guillem Agulló, o t'impossibilita d'assassinar a funcionaris amb l'escut de la Generalitat, com en Xavier Ribes o David Iglesias.
     Franck BCN Desembre 14, 2021 | 19:53
     Només fas el joc als fatxes i ultres ..
    Torrat Desembre 14, 2021 | 19:15
    Quan dius MHP et refereixes a les sigles en castellà Muy Hija...?
   Ricard Desembre 14, 2021 | 19:47
   És una sort tenir una activista per la democràcia, la sobirania del parlament i la llibertat a la presidència del parlament del Principat sud.
  Manel BCN Desembre 14, 2021 | 18:20
  A Catalunya hi ha diversos "càncers", una és Cs, l'altra CUP
  JordiP Desembre 14, 2021 | 19:11
  La MHP del Parlament de Catalunya no ha de representar ningú. Està a càrrec de mantenir l'ordre, la disciplina i el respecte en el Parlament. I fa molt ben fet de parar els peus als diputats silvestres que sempre estàn intentant enfrontar uns amb els altres i promoure grans espectacles a la sala. Tot amb l'objectiu de qualificar de autoritari a qui els fa formar i de fatxes als que pensen diferent que ells. I de destroçar el prestigi de la institució.
   Ricard Desembre 14, 2021 | 19:52
   Representa el parlament votat per als ciutadans. No està malament.
  La choni Borràs in fire Desembre 14, 2021 | 19:18
  Un diputat li diu toralitària i per demostrar que no ho és es comporta de forma evidentment totalitària i en estil choni.
  Guillem Ben-Aviat Desembre 14, 2021 | 19:21
  Al tal Blanco, a més de feixista perdut és un mal educat. Prou paciència ha tingut la senyora Borràs de no haver-lo fotut fora abans.
  Natx Desembre 14, 2021 | 19:26
  Més totalitaris hauríem de ser per defensar el català. Puta espanya
  fat boy Desembre 14, 2021 | 19:30
  Igualet, igualet que el Rodolfo Martin Villa del seu tiet.
   Gonzalo Desembre 15, 2021 | 15:06
   Otra mentira del chico gordo. Rodolfo Martín villa fue hijo único. Así que es imposible que Nacho Martín Blanco sea sobrino suyo. Este es vuestro nivel tractoriano. Mentir, mentir, y volver a mentir.
  Teatre Desembre 14, 2021 | 20:23
  Borràs es pur teatre, com els darrers 30 anys de corruptgents...
   Ricard Desembre 14, 2021 | 21:04
   Posats a escollir millor el teatre que l'agressió dels policies i militars castellanistes quan vols anar a votar, o quan s'ens enduen els quartos, oi?
  Luisnomeacuerdo Desembre 14, 2021 | 20:33
  Una fascista independentista en estado puro, y eso que tienen el aliento en la nuca de la justicia, si estuvieran solos ya se habían cargado a más de la mitad de sus compatriotas, faltas no les ganan. Camisas pardoamarillas en el siglo XXI en Europa.
  El cit campejador Desembre 14, 2021 | 22:00
  La pijiborras és una nazi, totalitària, feixistes... A l'hotel Reja se li caurien totes aquestes tonteries
  La diva Desembre 14, 2021 | 23:31
  La choni fascista dando un míting político, y " aquí mando YO ".
  JO Desembre 15, 2021 | 08:43
  Ciutadans només serveix per això, buscar problemes on no hi són. Quina vida més trist....
  gatemprenyat Desembre 15, 2021 | 10:07
  A tots els espanyols: si fóssiu honestos i us miréssiu el vídeo veuríeu que la presidenta del parlament fa fora el diputat ciudadanero perquè està boicotejant el funcionament del ple. No sou els paladins del respecte acurat a la "ley"? Doncs això.

Nou comentari