El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs diu que Casado promet el delicte de referèndum il·legal perquè “no ho és”
  • CA

La presidenta de Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que la promesa del popular Pablo Casado d’aprovar els delictes de referèndum il·legal i de rebel·lió sense violència si arriba a presidir el govern espanyol demostra en si mateixa que no són delictes, sinó que vol convertir-los en tals . En una entrevista d’Europa Press, s’ha referit així al compromís que el líder d’el PP va fer dimarts a Barcelona sobre un delicte de referèndum il·legal: “Si el aprovaria vol dir que no ho és, i en canvi tenim a persones que han estat a la presó “.

“Si ell ho vol convertir en delicte vol dir que no ho és fins ara, cosa que ja nosaltres sabíem, però això no els ha lliurat de la presó”, ha afegit. Pel que fa a l’delicte de rebel·lió impròpia que no requereix violència, ha dit que Casado “demostra el seu nivell de modernitat mental i política” perquè pretén homologar un delicte del segle XIX a l’XXI, i no està en els codis penals dels països democràtics de l’entorn.

Borràs ha defensat afrontar tot atac contra el procés independentista, ia més s’ha compromès a impulsar des del Parlament tota iniciativa que consideri legítima, en comptes de “refugiar-se a vegades darrere dels lletrats per no haver de fer el que has de”. Per a ella, refugiar-se en això “vol dir que l’estat d’excepció funciona i tu et doblegues”, i ha reivindicat que el Parlament reflecteix una majoria absoluta independentista que ha de reflectir en el dia a dia institucional.

Però ha lamentat que, tot i així, hi hagi diputats que acaben a la justícia: “Demostra que no importa quant et doblegues a intentar fer les coses com vol qui et reprimeix, perquè et reprimirà igual. Per tant, és un avís a navegants”. “Pel mateix preu, millor fer el que has de fer, el que tens el mandat de fer”, per fidelitat al votant, ha reiterat.

Sobre el seu propi risc d’acabar en la justícia segons actuï aquesta legislatura, ha definit com anomalia que un electe pugui rebre una querella: “No és que em pugui passar, és que ja han anunciat que em passarà. Ho han anunciat Vox i Cs” . Ha insistit que eludir una votació sobre alguna cosa al Parlament per no veure abocat a conseqüències judicials “és la pressió de la repressió” i el que ha qualificat com banalitzar, blanquejar i col·laborar. “La pregunta perversa és el ‘Val la pena?’, Perquè llavors anirem, en molts casos, segurament, rebaixant”, ha afegit.

Quant a la seva causa pendent per la seva gestió en la ILC, ha reiterat una vegada més la seva innocència i que “no hi ha cap prova pericial, factual, objectiva, que pugui demostrar una culpabilitat, que no existeix”, i per això no contempla es inhabilitada. També s’ha referit al fet que a el principi de la legislatura es va parlar de reformar el 25.4 de Parlament, ja que el text al·ludeix al fet que ‘En els casos en què l’acusació sigui per delictes vinculats a la corrupció, la Taula de Parlament, un cop sigui ferma la interlocutòria d’obertura de judici oral i tingui coneixement de la mateixa, ha d’acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de forma immediata (…) ‘.

Ha volgut deixar clar que mai ha pretès aquesta modificació ni depèn d’ella que es faci: “Nego la major. No em sento interpel·lada pel 25.4”, encara que ha afegit que, quan es va incorporar el 25.4, els lletrats de Parlament ja van dir que vulnera la presumpció d’innocència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 04, 2021 | 14:41
    Luisnomeacuerdo setembre 04, 2021 | 14:41
    Chati pasarás a las lista de los represaliados,otra medallita de esa de los de los yogures que dais en eso que llamáis parlamento y es un circo donde los payasetes fascistas independentistas os revolcais como los guarretes. No se te olvide para colgarla en el bolso de lazipija.
    • Icona del comentari de: ton c- a setembre 04, 2021 | 17:22
      ton c- setembre 04, 2021 | 17:22
      jo li diría que es prengués la pastilla, peró penso que s´ha de prendre alguna altre cosa, senyor.
    • Icona del comentari de: Hiperventilat a setembre 04, 2021 | 20:06
      Hiperventilat setembre 04, 2021 | 20:06
      Luisito, a menjar vòmits borbònics.
  2. Icona del comentari de: Ferran a setembre 04, 2021 | 16:19
    Ferran setembre 04, 2021 | 16:19
    Mujer, no te ensañes con la tontería supina del Casado que aprobó un máster en 3 días...
  3. Icona del comentari de: Ona a setembre 04, 2021 | 17:54
    Ona setembre 04, 2021 | 17:54
    No en deixa passar ni una la nostra Presidenta. És brava com ella sola.
    • Icona del comentari de: JordiP a setembre 04, 2021 | 20:41
      JordiP setembre 04, 2021 | 20:41
      OK
    • Icona del comentari de: Sr. Floïd a setembre 04, 2021 | 20:59
      Sr. Floïd setembre 04, 2021 | 20:59
      Ona, ves al gimnàs, que tens que rebaixar cul.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa