Borràs aplicarà mesures perquè l’Íbex 35 perdi beneficis si es converteix en presidenta

JxCAT presenta les "50 propostes principals" per treure Catalunya de la crisi actual

La candidata de JxCAT, Laura Borràs, ha explicat aquest dilluns que si es converteix en presidenta de Catalunya després del 14-F “les empreses de l’Íbex 35 no es beneficiaran de contractes” del Govern de la Generalitat. Borràs vol traslladar aquests beneficis a “les empreses de proximitat”. La candidata ha parlat de buscar i aplicar “mesures” per evitar que l’Íbex 35 segueixi beneficiant-se de contractes públics.

Borràs ha dit que JxCAT assumirà “un compromís ferm” per “donar vida” i integrar empreses petites o grans de Catalunya “que donen riquesa i servei” al país. Per fer-ho possible, la candidata ha apuntat que es podria recórrer a la “contractació social”. De fet, ha posat d’exemple la licitació de contractes per museus públics en què s’hi introduïen criteris d’inclusió social. “L’administració ha de ser exemplar, hem de trobar mesures per garantir la igualtat d’oportunitats de les empreses catalanes i no dependre d’oligopolis”, ha assegurat.

Preguntada sobre amb quines entitats bancàries haurà d’operar el Govern esquivant l’Íbex 35, Borràs ha dit que el seu programa inclou la creació d’un “banc nacional”, treballant en el sentit de dotar-se d’estructures. A banda també ha dit que a Catalunya hi ha caixes d’enginyers i “diversos projectes”. “Nosaltres [JxCAT] hem començat en aquesta línia de microcrèdits i auto-préstecs, per no haver de dependre de ningú i ser sostenibles des d’un punt de vista financers”, ha afegit.

Borràs ha exposat aquesta voluntat en la presentació de les 50 propostes principals de JxCAT per Catalunya si assoleix la presidència de la Generalitat.

El mig centenar de propostes que ha presentat JxCAT està vinculat a la formació d’un “govern fort i eficient”, ha explicat Borràs. La candidat ha dit que el seu partit aposta per “un govern fet per especialistes i professionals” que puguin treure el país de la crisi. De fet, el document arrenca amb primeres mesures orientades a la gestió de la pandèmia, on JxCAT reconeix que cal fer autocrítica. El partit de Borràs proposen mesures, com una estratègia de tests massius per tot el territori, que es podrien interpretar com una crítica a la gestió que ha fet el Departament de Salut, en mans d’ERC, més partidària de focalitzar aquest desplegament de tests.

El de la salut és un camp prioritari per JxCAT, que ha fet seva la demanda del comitè d’experts que el president Quim Torra va crear per fer front a una reforma integral del sistema de salut català. És per això que es recull el compromís de invertir en els propers cinc anys els 5.000 milions d’euros que els experts estimen que és necessari invertir per actualitzar els sistema sanitari, especialment l’atenció primària.

Impost sobre successions i donacions

En la seva compareixença aquest matí, Borràs també ha parlat sobre l’eliminació o manteniment de l’impost sobre successions i donacions i les diferents opinions que en el si de JxCAT genera la qüestió encara. La candidata ha dit que aquest és un debat que s’ha de “poder tenir en el context d’una Catalunya no extorquida” i ha recordat que JxCAT “és un espai transversal”, per això ha dit que la formació ha tingut “la capacitat de posar per davant el que ens uneix i no el que ens separa”.

Comentaris

  Octubrista 01/02/2021 9:09 pm
  Fa temps que les prenc jo les mesures econòmiques contra l'IBEX 35, a un nivell minso, és clar, faig el que puc, fins i tot quan compro al super, llegint les etiquetes per triar quins productes he de procurar evitar.
  " “L’administració ha de ser exemplar," 01/02/2021 6:55 pm
  Tres por ciento, contratos fraccionados a dedo para servicios imaginarios, misales heredados de traficantes de divisas y un tesorero chocho que organiza la extorsión mientras el astuto presidente del partido se chupa el dedo. En reumen, la ejemplaridad convergente de toda la vida.
  Moltes promeses i cap fet. 01/02/2021 5:46 pm
  El que que vostè proposa ja ho va poder fer el seu ex-partit durant dècades, i ja vam veure on anaven a parar els diners. Això de prometre coses i no explicar com les farà li treu credibilitat, i sembla que només té per objectiu la campanya electoral.
  Doctor Strangelove 01/02/2021 5:34 pm
  Com es nota que la Laura Hagrid Borràs va estudiar a Howards! En fi, mira que s'ha de ser curt per fer cas a un ésser com aquest. Doc.
  Angelblau 01/02/2021 4:59 pm
  Endavant Laura i tot el nostre suport pet el Canadell
  Mike 01/02/2021 4:41 pm
  Seguireu defensant polítiques de defensa de la ocupació ilegal dels habitatges? És l’únic motiu pel qual us dico de votar. De ERC no esperava res, però de JxCat esperava mes...
  beneficis a “les empreses de proximitat” 01/02/2021 2:56 pm
  Precisament per això et van a inhabiltar si tot va bé. Per beneficiar irregularment al teu super-proper camell (i folla-amic?).
  Tornes a vendre fum Laura? 01/02/2021 2:29 pm
  Com quan vas prometre reactivar la DUI? l'IBEX35 depèn de l'estado, fins que no deixeu de processar cap enlloc i siguem un País independent no si pot fer res des de Catalunya.
  Manel 01/02/2021 2:15 pm
  Ja tens el meu vot, això ha fet decantar la meva balança, espero que ho compliu si guanyeu.

Nou comentari