Borràs adverteix que ERC “no té prou força en solitari” per negociar

La presidenta del Parlament lamenta que la taula "es va gestar entre dos partits i ha continuat sent de dos partits"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha estat molt taxativa en el seu avís que ERC “no té prou força en solitari” per negociar a la taula de diàleg. Així ho ha dit aquest dissabte en una entrevista al programa Aquí Parlem de RTVE, on ha lamentat que la taula de negocació “es gestés entre dos partits i hagi acabat sent de dos partits”.

Borràs fa referència a la tensió dels darrers dies dins el Govern després que la delegació proposada per JxCat no acabés participant a la reunió davant la negativa del president del Govern, Pere Aragonès, perquè incloïa membres de fora de l’executiu. “Sempre hem de ser més i ara resulta que sent menys aconseguirem coses? Algú pensa que s’arribarà a cap solució sense que hi sigui tot l’independentisme?”, ha preguntat.

La presidenta del Parlament s’ha alineat amb el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en la idea que el “veto” a Junts “afavoreix” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui “li va bé” que Junts “no sigui a la foto”. Borràs ha remarcat que el que caldria ara és “reforçar la part catalana” a la negociació de cara a les pròximes trobades.

Durant l’entrevista la presidenta del Parlament ha insistit en tot moment en “l’escepticisme” de Junts amb la taula de diàleg tot i remarcar que són “lleials” a l’acord de legislatura. Borràs ha assegurat que si no van ser a la taula “és perquè algú va decidir que no hi fossin”.

Nega una crisi de Govern

La presidenta de Parlament ha descartat que aquest episodi pugui acabar en una crisi de Govern que desemboqui en eleccions i ha dit que només és “una turbulència més”, en referència a altres discrepàncies entre els socis de govern. A més, ha afegit que veient “l’efectivitat” que la taula ha tingut en el passat “no caldria donar-li més importància de la que realment té”.

Borràs s’ha mostrat molt crítica amb els resultats de la reunió de la taula d’aquesta setmana, on ha dit que s’hi va veure “massa fotografies”. S’ha referit a la imatge de Sánchez amb el líder del PSC, Salvador Illa, fent un cafè mentre la negociació estava en marxa: “Per voler dialogar hi ha d’haver alguna cosa més que l’anunci de voler-ho”.

Comentaris

  Marc Jimenez 18/09/2021 3:18 pm
  A la foto li falta la Bandera Espanyola .
   Si 19/09/2021 3:56 pm
   I en Junqueras.
  Gatvell 18/09/2021 7:22 pm
  La setmana passada deia que la negociació era una pèrdua de temps, que no servia per a res. Ara reclama seure a la taula per "tenir mes força". Volen repicar i anar a la processó. Volen governar a la plaça S.Jaume i fer oposició desde a la presidència del Parlament. Pactar amb els socialistes quan els convé (aeroport, Diputació) i criticar els altres si ho proven.
  Independentista 18/09/2021 8:16 pm
  ERC no te prou força ni prou ganes.
   Independentista de veritat 19/09/2021 6:24 am
   Fuigpelmón també va demostrar no tenir prou ganes ni esma ni capacitat quan va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat.
    A"l'independentista de veritat" 19/09/2021 3:58 pm
    I segons tu, s'hauria d'aver entregat a l'enemic, com en Junqueras i els altres?
  En fi 18/09/2021 9:48 pm
  I junts acee fer la seva rebaqueria per fer-se el fort. Borràs dues coses, esteu donant vida i alegries als unionistes / nacionalistes espanyols. I una altra cosa vosaltres sou més de respectar el pacte de la diputació, no?
  Joan de l'Ós 18/09/2021 11:20 pm
  Efectivament, Independentista, ERC no te força per negociar sola perquè no hi té cap interès. Gatvell, negociar vol dir fer feina en favor de la sobirania del país no perdre el temps a favor del PSOE, tot el demès són romanços i excuses de mal pagador.
  Pedrito Sanchez.155 19/09/2021 1:02 pm
  Treeme un cafeito, camarero aragones, por fa
  Ells 19/09/2021 3:54 pm
  ERC és un partit segrestat, coaccionat i amenaçat per el estado podrit. Ells sabran.
  Ells sabran 19/09/2021 3:55 pm
  Erc és un partit segrestat, coaccionat, extorquit i controlat per el estado podrit. Ells sabran.

Nou comentari