Borràs, a una trentena de cònsols: “No podem acceptar que al segle XXI hi hagi presos polítics i exiliats”

La presidenta del Parlament aposta per un model de "llibertat compartida" i "menys armada d'armes i més de raons"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha apostat per un model d’Europa de “llibertat compartida” que estigui “menys armada d’armes i més de raons”. Així ho ha dit durant l’acte del Dia d’Europa, celebrat aquest dilluns al Parlament, que ha commemorat la jornada amb una recepció al cos consular de Barcelona amb una trentena de cònsols. La presidenta del Parlament ha dit que “no es pot acceptar que a l’Europa del segle XXI hi hagi a Catalunya presos polítics i exiliats”. Borràs ha presidit l’acte en què també ha intervingut la cònsol de Portugal, Ana Coelho, com a representant de la presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea. La presidenta de la cambra aposta per un model d’Europa de democràcia i llibertat compartida“.La cònsol de Portugal, de la seva banda, ha posat en relleu la importància del projecte comú europeu i els seus valors davant la situació de pandèmia. Coelho espera que la Conferència sobre el futur d’Europa que es va inaugurar ahir ajudi a donar “una resposta sense precedents” a la situació de crisi econòmica i social que permeti obrir un camí “cap a una recuperació justa, verda i digital en que es reforci la cooperació i la solidaritat europea”.

L’acte ha començat amb la interpretació de Meu fado meu a càrrec dels alumnes del Conservatori del Liceu Anna Moreno, a la veu, i Martí Riera, a la guitarra, i ha acabat amb la de l’himne europeu, ‘Oda a l’alegria’, a càrrec del Quartet Sannois, del mateix conservatori. Un any més, la bandera d’Europa llueix avui al peu de l’escala d’honor coincidint amb la commemoració, cada 9 de maig, de la declaració feta a París el 1950 per l’aleshores ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, que va comportar la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer, embrió de l’actual Unió Europea.

A l’acte que s’ha fet al pati del despatx d’audiències han assistit la vicepresidenta primera, Anna Caula, el secretari primer, Ferran Pedret i, en nom dels grups parlamentaris Esther Niubó (PSC-Units), Meritxell Serret (ERC), Gemma Geis (JxCat), Joan Garriga (Vox), Susanna Segovia (ECP), Matías Alonso (Cs) i Alejandro Fernández (PPC).

Comentaris

  Sometent 10/05/2021 5:32 pm
  "Tonteries"....deuen haver pensat els cònsols i "però si la clau de la presó la tenu voaltres, si hi son és perquè els hi voleu..."
  Com si els cònsols no sabessin de què va tot això 10/05/2021 4:57 pm
  Tots tenen molt clar que a Espanya no hi ha ni presos polítics ni exiliats i com se les gasta el secessionisme catalanet. Ara, educats ho són, i molt.
  Doctor Strangelove 10/05/2021 4:57 pm
  En el segle XXI el que no es pot acceptar és que un personatge grotesc com en Hagrid, que es dedica a enviar els missatges on es declara clarament corrupta, sigui presidenta de quelcom, encara que sigui una institució tan degradada com la presidència de la mesa del parlament més lamentable del món mundial! Doc.

Nou comentari