Bonvehí recorda que l'Estat "farà tot el possible" per evitar la promesa de Puigdemont

El president del PDeCat defensa que aniran a Madrid a "bloquejar els partits del 155"

 

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha qualificat "d'imprevisible" l'escenari que s'ha obert després de la promesa de l'expresident Carles Puigdemont de tornar a Catalunya amb "immunitat" si és elegit eurodiputat. En una entrevista a Ràdio 4, Bonvehí ha defensat que Puigdemont hauria de tenir els seus drets polítics "intactes" però també té la certesa que l'estat espanyol "farà tot el possible perquè no els pugui exercir". Davant d'aquesta situació, ha apuntat que el número 2 de la llista de JxCat a les eleccions europees serà "important". D'altra banda, ha explicat que la voluntat és anar a Madrid no a bloquejar el Congrés sinó a "bloquejar els partits del 155".

 

Pel que fa a una repetició de la coalició amb el PNB a les europees, Bonvehí ha admès que la mirada del PDeCAT ha canviat respecte fa 4 anys i que ara es vol presentar una candidatura "estrictament en clau catalana, de legitimitat i denuncia". Per tant, entén que en aquest context, el PNB faci un procés intern per prendre una decisió. Tot i així, Bonvheí creu que el PNB ha de ser el seu "aliat estratègic a l'Estat i a Europa" i ha explicat que s'han donat uns dies per intercanviar documentació i mirades respecte a les pròximes eleccions europees del maig.

 

 

Una vintena de baixes

 

Bonvehí ha admès que s'han produït una vintena de baixes al PDeCAT arran de les decisions del cap de setmana sobre les llistes de cara al pròxim cicle electoral i ha negat que siguin unes 200 com alguns mitjans de comunicació han assegurat. El president del PDeCAT ha tornat a demanar disculpes als associats pels procediments que s'han seguit i ho ha argumentat per la "situació excepcional". Així mateix, ha apuntat que s'està col·laborant amb altres actors, en referència a la Crida, que no estan tant organitzats i això fa que dificulti el compliment dels terminis del PDeCAT.

 

Encara a nivell intern, Bonvehí ha assegurat que el seu patit compta amb el fins ara diputat al Congrés Carles Campuzano "en el futur immediat" i l'ha qualificat de persona "de primer nivell". Així mateix, ha afegit que Marta Pascal continuarà de senadora. "Gent com ells és el que fa falta al nostre projecte polític. No volem perdre ningú pel camí", ha conclòs.

 

 

 

Estratègia a Madrid

 

Bonvheí ha defensat que la llista de JxCat encapçalada per Jordi Sànchez anirà a Madrid no a bloquejar el Congrés sinó a "intentar bloquejar els partits que volen aplicar el 155 i a ser molt ferms en la reclamació d'una relació bilateral, seure a una taula i abordar el problema polític català". En aquest sentit, ha assegurat que no s'anirà enrere respecte el que s'ha defensat en els darrers mesos.

 

Segons Bonvehí, si el PSOE guanya les eleccions espanyoles, el president Pedro Sánchez se sentirà més fort que fins ara i més legitimat per "abordar de manera definitiva el problema polític català". "Lluitarem amb totes les nostres forces perquè s'abordi", ha garantit.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?