Els partits portaran al Parlament el cas dels camions dels Bombers

Els grups parlamentaris volen aclarir a la comissió d’Interior el cas dels contractes sospitosos en el manteniment dels vehicles dels Bombers avançat per El Món. La majoria s’han posicionat per demanar explicacions al Parlament. Tots aposten per la “màxima transparència” i l’aclariment de responsabilitats si s’escau. D’aquí que Cs, CUP i Comuns demanin explicacions a la cambra catalana amb les compareixences del mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per donar-ne tots els detalls. De fet, el mateix departament ha anunciat que ha rescindit el contracte i ha formulat una nova adjudicació.

El primer a reaccionar ha estat el portaveu d’Interior de la CUP, Xavier Pellicer, que ha deixat clar que “no hi pot haver ni una ombra de corrupció en cap administració pública”. “Cal actuar contra la corrupció amb el màxim de transparència, contundència i claredat”, ha afegit. “Demanem al Govern de la Generalitat que expliqui clarament quina és la situació, en quin estat estan les investigacions i que aclareixin les responsabilitats polítiques i tècniques en el cas de forma immediata. Estem estudiant els fets per valorar si emprenem accions i de quin tipus. Llums i taquígrafs!”, insisteix.

Per la seva banda, el veterà diputat de Ciutadans responsable d’Interior, Matías Alonso, ha mostrat neguit amb la notícia. “És una noticia preocupant, perquè la informació publicada indica que estaríem davant d’un cas típic de corrupció en l’àmbit de l’administració de la Generalitat, que ha tingut una incidència temporal i econòmica prou important”, ha assenyalat. “El fet que sigui el mateix Departament d’Interior, sota la direcció del conseller Miquel Sàmper, el que hagi denunciat els fets a la Fiscalia dona una idea de la importància d’aquest afer”, remarca el diputat expresident de la comissió d’Interior. “Sembla probable que en aquesta presumpta trama de corrupció puguin estar implicats alts responsables de la direcció general, incloent-hi el director general i l’interventor responsable de la fiscalització econòmica, però en qualsevol cas ha de ser la justícia, amb el suport de la policia judicial si escau, qui posi llum en aquest afer i aclareixi els fets i la possibles responsabilitats penals”, ha afegit. D’aquí, Alonso ha avançat que també demanarà la compareixença en sessió informativa del conseller d’Interior, perquè expliqui “l’abast de l’afer” i les “mesures que s’han pres dins el departament per a depurar les possibles responsabilitats i per tal d’evitar que aquests fets puguin repetir-se en un futur”.

Ramon Espadaler, portaveu d’Interior del PSC-Units per Avançar i exconseller del ram, ha explicat que el seu grup ha tingut coneixement dels fets pel diari. “Nosaltres demanem sobretot transparència, transparència total, i esbrinar si els fets poden derivar en l’assumpció de responsabilitats”, ha incidit. En aquest marc, ha posat en valor que hagi estat el mateix departament que ha posat en coneixement de la fiscalia els fets i abans obrís una informació reservada. “Les sospites han de ser aclarides”, ha remarcat.

En la mateixa línia s’ha expressat el president de la comissió d’Interior, Chakir el Homrani, d’ERC, que ha demanat “transparència” i una “investigació a fons”. “També mostrem la nostra satisfacció perquè el departament ja ha pres decisions i ha rescindit el contracte”, ha destacat.

El portaveu dels Comuns, Marc Parés, també ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença del conseller per tal d’escatir la situació. “Tota transparència és poca i cal veure quines mesures s’han pres”, ha reblat. Fonts del grup de Junts també han defensat que cal apostar per la “transparència total del cas”.

Comentaris

    Menos mal que la mierda de republiqueta que querían colarnos no verá nunca la luz. Novembre 15, 2021 | 19:06
    Además de miserables golpistas, grandísimos corruptos.
    JordiP Novembre 15, 2021 | 19:21
    Matías, no cal que us en preocupeu tant. L'Elena ja està fent el que ha de fer. Els que s'han de preocupar són els conseller precedents. Un xiringuito corrupte amb un servei d'aquesta mena no s'improvisa. Per cert: molts detalls esmentes, tú. Em sembla que en saps molt, d'organitzar conxorxes de corrupció, oi, nen?

Nou comentari